FETÖ imamı Adil Öksüz'ün 'sır' yolculukları
Vatan haini Adil Öksüz'ün, yurt dışı çıkışlarının Almanya hariç hiçbirinde üniversiteden izin almadığı öğrenildi.
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamındaAnkara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra Ankara Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik ve Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından salıverilen örgütün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün, özellikle 2014-2016 arasındaki yurtdışı seyahatlerinin hiçbirinde izin almaması dikkati çekiyor.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğünden alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Ankara'daki Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanan ve getirildiği Ankara Batı Adliyesinden adli kontrol şartıyla salıverilen Öksüz'ün, 2014-2016 tarihlerinde zaman zaman izin kullandığı ve bu izinlerin hemen hepsinde yurtdışına çıkış yaptığı tespit edildi.
Yurtdışı seyahatlerinde sadece 31 Aralık 2014 ile 13 Ocak 2015 tarihlerinde izinli olarakAlmanya'ya giden ancak diğer yurtdışı çıkışlarında resmi izin almadığı ortaya çıkan Adil Öksüz'ün, özellikle 17-25 Aralık sonrası bu seyahatlerini sıklaştırması dikkati çekti.
Örgütün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Öksüz'ün, yurtdışına çıktığı bazı tarihlerin de ayrıntılarına ulaşıldı. Buna göre Öksüz, 16 Temmuz-7 Ağustos'ta 23 günlük aldığı yıllık izninin 22 gününü yurt dışında, 30 Eylül-8 Ekim 2014'te 9 günlük Kurban Bayramını izinsiz olarak yurtdışında geçirdi.
Ayrıca 31 Aralık 2014-13 Ocak 2015 tarihinde Almanya'ya gitmek için aldığı 10 günlük izininde 14 gün yurtdışında kaldığı ortaya çıktı. 14-15 Şubat 2015'te, 26 Mayıs-18 Haziran 2015'te, 25-29 Haziran'da, 16-25 Eylül, 31 Aralık 2015-4 Ocak 2016'te, 17-21 Mart 2016'da, 20 Haziran-25 Haziran'da izinsiz yurtdışına çıkış yaptı. Öksüz son olarak, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi 11 Temmuz'da izinsiz çıktığı yurtdışından 13 Temmuz'da geri döndü.
BU ÜLKELER ÜZERİNDEN BAŞKA BİR ÜLKEYE GEÇİP...
Araştırmalarda ayrıca Adil Öksüz'ün, izinsiz yurtdışı çıkışlarını genel olarak üniversitede derslerinin olmadığı bayram ve hafta sonu tatillerinde gerçekleştirdiği, son yarı yılda da perşembe günleri dersinin bitmesinin ardından pazar gününe kadarki zaman diliminde yaptığı tespit edildi.
Özellikle Belçika, Almanya, Mısır gibi ülkelere gittiği anlaşılan Öksüz'ün, pazartesi gününden perşembe gününe kadar dersleri olduğu, diğer zamanlarda ise üniversiteye gelmediği saptandı. Örgütün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Öksüz'ün, bu ülkeler üzerinden başka bir ülkeye geçip geçmediğinin ise araştırıldığı, edinilen bilgiler arasında yer alıyor.Ayrıca Rektörlük tarafından kendi tezleri, yönettiği tezler, yaptığı danışmanlıklar, verdiği dersler ve mal bildirimleri ayrıntılı olarak incelemeye tabi tutulan ve Üniversite Rektörlüğünce açığa alınan Öksüz için, üniversiteden ilişiğinin kesilmesi teklifinin YÖK'e sunulduğu öğrenildi.Örgütün sözde "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen, darbe girişimi gecesi Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen Adil Öksüz için yapılan her türlü ihbar değerlendiriliyor ve detaylı araştırmaları yapılıyor. Öksüz'ün gidebileceği tahmin edilen yerler ile farklı adreslerde inceleme ve arama, tarama faaliyeti gerçekleştiriyor. Ayrıca ihbarların geciktirilmeden anında değerlendirilebilmesi için ekipler hazır tutuluyor.
ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKMIŞTI
FETÖ'nün hain darbe girişimi gecesi Adil Öksüz'ün, örgüt mensubu teröristlere "Pensilvanya'nın talimatlarını ilettiği ve darbe fetvası" verdiği ileri sürülüyor. Kısa süre önce yurtdışından geldiği belirtilen Öksüz'ün, 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim'e, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Fetullah Gülen'i görüştürme teklifinde bulunduğu da iddia ediliyor.Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında 16 Temmuz sabahında yakalanan Adil Öksüz, savcılık ifadesinde Ankara'ya tarla bakmaya geldiğini, Keçiören'de akrabalarının evinde kaldığını ve askerlerin hiçbirini tanımadığını ileri sürmüştü.Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik, hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı vererek Öksüz'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz karara itiraz etmiş, Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez ise Öksüz'ün serbest bırakılmasına yönelik itirazı delil yetersizliğinden reddetmişti.
2002 yılından bu yana 109 kez yurtdışı seyahati yaptığı tespit edilen Adil Öksüz'ün, İstanbul-Sakarya, Sakarya-Ankara arasında belirli aralıklarla hız sınırını aştığı için para cezasına çarptırıldığı, bu cezalar üzerine önlem olarak otomobilinde radar tespit cihazı bulundurduğu, ayrıca araç muayene cezalarının olduğu ortaya çıkmıştı.Öksüz'ün gözaltında tutulduğu AkıncılarJandarma Karakolunda nezarethaneden çıkarak tuvalette kağıt havluların arasına GPS cihazı gizlemek istediği, cihazın serbest bırakıldıktan sonra kendisine teslim edildiği belirlenmişti.
Ayrıca, ABD'nin en çok okunan gazetelerinden USA Today'de yayımlanan bir haberde, Türkiye'de yakalanması için büyük çaba harcanan Öksüz'ün, ABD'de iki yıl önce kurduğu hayali bir şirketle Demokrat Parti'nin başkan adayı olan Hillary Clinton için para toplayıp, Reklamverebilen eylem komitelerinden "Ready for Hillary PAC"e 5 bin dolar bağış yaptığı kaydedilmişti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.