Fethullah Gülen, Başbakan'a dava açtı

Fethullah Gülen, Başbakan'a dava açtı

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Avukat Albayrak, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dava dilekçesinde, "Davalı Sayın Başbakan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve kamuoyunda '17 ve 25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonları' olarak bilinen adli soruşturmalar kapsamında bazı bakanların yakınlarının ve üst düzey devlet görevlilerinin tutuklanması, ifadeye çağrılması gibi adli işlemler sonrasında, agresif, kutuplaştırıcı, tahkir edici, insanları kin ve düşmanlığa tahrik edici nefret söylemi ile müvekkilimi ve onu seven insanları hedef almaya başlamıştır.

Davalı, bu agresif, kutuplaştırıcı, tahkir edici ve insanları kin ve düşmanlığa tahrik edici nefret söylemindeki dozu ise her geçen gün artırarak akıl, mantık ve vicdan ile izah edilemeyecek noktaya taşımıştır." dedi.

Dilekçesinde "Davalı konuşmalarında müvekkilimin ismini açıkça anmamış ama ima yoluyla müvekkilimi hedef seçmiştir." diyen avukat Albayrak, şöyle devam etti: "Kamuoyu da davalının beyanlarındaki hedefin müvekkilim olduğunu anlamış ve bu doğrultuda yorumlar yapmıştır. Malum ve marufun ispatı gerekmez prensibi gereğince bu hukuk dışı sözlerin hedefinin müvekkilim olduğu açıkça ortadadır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.