Fener’den yaylım ateşi

Fener’den yaylım ateşi

Asbaşkanlardan Murat Özaydınlı, federasyona desteklerini çekme tehdidinde bulunurken, Mahmut Uslu, hakem kararlarını "vahşet ve rezalet" olarak değerlendirdi.

OLAYLI maç sonrası Fenerbahçeli yöneticiler, zehir zemberek açıklamalar yaptı. Yaşanların faturasını Basketbol Federasyonu'na kesen Murat Özaydınlı, "Efes şampiyon olamazsa ligden çekiliyor dedikoduları ayyuka çıktı. Buna mahal veriliyorsa, arkadan itiliyorsa, şapkalar öne koyulsun. Bizim verdiğimiz emeği çiğnemesinler. Basketbolu sevdirecek olanlar Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'tır. Efes de bırakacaksa bıraksın. Fenerbahçe çok büyük takım. Bıraksınlar çocuklar sahada işi bitirsin, oynasınlar. En iyi hakemler neden yurt dışında. Burada yoklar. Federasyon seçimleri nasıl kazanıyorsa bu olanları da görmeli. Göremiyorsa biz de bazı şeyleri görmeye başlarız" dedi.

Hakem Fatih Söylemezoğlu'nu eleştiren Mahmut Uslu ise, "Burda rezillik var. Bu hakem, Efes'in Bandırma'da Banvit'i yendiği maçta 18 sportmenlik dışı, 8 teknik faul çalan hakem. Bu hakemi böyle bir final maçına hangi düşünceyle veriyorlar. Bu vahşettir, rezalettir. Fenerbahçe'nin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz" ifadesini kullandı. Semih Özsoy da "Hakemlerin tutumlarının arkasında bir şeyler arıyorduk ve bu gece bulduk. Federasyonu hep destekledik. Artık bu olanlara bir dur denmeli" dedi. Koç Tanjevic, soyunma odasına yönelen hakemleri takip ederek, tepkisini ve itirazlarını koridorlarda sürdürdü.

Hakem masasını tekmeleyen Rasim, çıldırdı

ÖMER Onan'a çalınan "sportmenlik dışı" faul F.Bahçe Ülker'i ayağa kaldırdı. Başkan Aziz Yıldırım, kurmayları, sarı lacivertli yedek kulübe ile oyuncular bu karara sert tepki gösterdi. Mirsad, maçın hakemlerinden Erşan Kartal'ı kollarını sağa sola savurarak protesto ederken, tepkisini sözlü sürdürdü. Bunun üzerine hakemler Mirsad'a üst üste 2 teknik faul çaldı. Bu kararla birlikte Rasim Başak da çıldırdı. Tecrübeli oyuncu, masa hakemlerinin bulunduğu bölüme gidip, masayı tekmeledi. Ardından sağ kolunu sol kolunun üzerine getirip, centilmenlik dışı davranışta bulundu. Sözlü ifadelerle ağır hakaretlerde bulundu. Sahaya yabancı maddeler yağdı. Hakemler daha sonra Semih'e ve kenar yönetime teknik fauller çaldı.

Yeni kural sorunlara gebe

YENİLENEN kurala göre; top oyuna girmeden rakibe yapılan faul, centilmenliğe aykırı olacağı düşünülerek "sportmenlik dışı" adı altında değiştirildi. Dünkü maçın hakemi Fatih Söylemezoğlu da Ö.Onan'ın faulünün kasti olduğuna hükmedip, masa hakemine kimin faul yaptığını işaret etti. Ancak sırtını döndükten sonra "sportmenlik dışı" kararını verirken, ikilemde kalması bu kuralın sorunlar doğuracağını gözler önüne serdi.

Bir ceza da Disiplin'den

BASKETBOL Federasyonu Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Ülker'e, Efes Pilsen ile yapılan play-off final 4. maçında taraftarların sahaya yabancı maddeler ve bu nedenle anons yapılması nedeniyle 7 bin 500 TL para cezası verdi.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.