Fenerbahçe'nin Devler Ligi'nde ya DEVAM ya TAMAM maçı

Fenerbahçe'nin Devler Ligi'nde ya DEVAM ya TAMAM maçı

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda, Portekiz'in Porto takımını Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk edecek Fenerbahçe, bu sezon ''Devler Ligi''ndeki en kritik maçlarından birisine çıkacak. 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İspanyol hakem Alberto Mallenco yön

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda, Portekiz'in Porto takımını Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk edecek Fenerbahçe, bu sezon ''Devler Ligi''ndeki en kritik maçlarından birisine çıkacak. 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İspanyol hakem Alberto Mallenco yönetecek. Sarı-lacivertliler 17 Eylül'de Porto'da oynadığı maçı 3-1 kaybetmişti.

LUGANO VE SELÇUK CEZALI

Fenerbahçe'de cezalı olan Lugano ve Selçuk, yarınki maçta forma giyemeyecek. Lugano ve Selçuk, sarı-lacivertlilerin grupta yaptığı son maçta, deplasmanda Arsenal karşısında sarı kart görerek, 3'er sarı karta ulaşıp cezalı duruma düşmüştü. Sarı-lacivertlilerde Semih ve Roberto Carlos'un sakatlıkları bulunurken, Brezilyalı futbolcunun yarınki maçta oynaması bekleniyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones'in, savunmada Lugano'nun yerine Yasin ve Önder'den birini tercih edeceği öğrenildi.

Fenerbahçe'nin yarınki Porto maçında muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Demirel - Gökhan, Edu, Yasin (Önder), Roberto Carlos - Deivid, Josico, Emre, Uğur - Alex, Guiza

GRUPTA 2 PUAN TOPLAYABİLDİ

Şampiyonlar Ligi'nde 1. turdaki gruplarda kalan iki maçlar öncesi (G) Grubu'nda 2 puanla son sırada yer alan sarı-lacivertliler, kazandığı taktirde gruptaki diğer maçın sonucuna göre şansını son maça taşıyacak. G grubundaki ilk maçında deplasmanda Portekiz'in Porto takımına 3-1 yenilip, 2. maçta Kadıköy'de Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, 3. maçında yine kendi sahasında Arsenal karşısında 5-2'lik yenilgiden kurtulamadı. Sarı-lacivertliler, İngiliz ekibiyle deplasmanda yaptığı mücadelede ise 0-0 beraberlik aldı.

Sıra Takım        O G B M  A  Y  AV P
1 Arsenal           4 2  2  0  10  3    7   8
2 Porto              4 2  0  2    5  7   -2  6
3 D.Kiev           4 1  2  1    3  3     0  5
4 Fenerbahçe    4 0  2  2    3  8     5  2


Bu sezon 6. kez yer aldığı ''Devler Ligi''ne ilk kez 1996-1997 sezonunda katılan sarı-lacivertliler, ligde yer aldığı 11 yıllık süreçte en önemli başarısını geçen sezon çeyrek final oynayarak elde etti. Fenerbahçe 1996-1997, 2001-2002, 2004-2005, 2005-2006, 2007-2008 sezonları ve bu sezon ''Devler Ligi''ndeki mücadelesinde, çıktığı toplam 38 maçta 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 21 yenilgi aldı. Rakiplerinin filelerine 41 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde 67 gol gördü.

Sarı-lacivertliler, 2002-2003 ve 2006-2007 sezonlarında ön eleme turlarını geçemediği için Şampiyonlar Ligi'ne katılamadı.

TÜRK TAKIMLARININ PORTO'YA ŞANSI TUTMUYOR

Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda yarın karşılaşacağı Portekiz'in Porto takımı, Avrupa kupaları mücadelesinde Türk takımlarına karşı hiç kaybetmedi. Türk takımlarına karşı üstünlüğü bulunan Portekiz temsilcisi, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi mücadelelerinde Denizlispor, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile yaptığı 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik aldı.

UEFA Kupası'nı kazandığı 2002-2003 sezonunda 4. turda Denizlispor ile eşleşen Porto, kendi sahasında 6-1 yendiği Denizlispor ile Türkiye'deki maçta 2-2 berabere kalarak tur atlamıştı.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi 1. tur (A) Grubu'nda Beşiktaş ile iki maç yapan Portekiz temsilcisi İstanbul'da 1-0 yendiği siyah-beyazlı ekibi kendi evinde de 2-0 mağlup etmişti.

Porto, son olarak Fenerbahçe ile bu sezon yaptığı (G) Grubu'nun ilk maçını sahasında 3-1 kazanmıştı.

F.BAHÇE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Fenerbahçe'nin Porto ve Dinamo Kiev maçlarını kazanması ve diğer maçlardan umduğumuz sonuçların çıkması halinde, temsilcimizin Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura çıkma ihtimali var.

PORTO'YU YENERSE...

Şu anda grubunda 2 puanla 4. sırada yer alan Sarı-lacivertliler, Kadıköy'de Porto'yu yenebilirse 6 puanlı rakibine yaklaşacak. Eğer aynı saatteki Arsenal-Dinamo Kiev maçını İngilizler kazanırsa Fenerbahçe Ukraynalı rakibini puan olarak yakalamış olacak.

Ardından gözler son maçlara çevrilecek. Fenerbahçe son maçında Dinamo Kiev ile deplasmanda yapacak. 10 Aralık'taki maçın sert kış koşullarında oynanma ihtimali var. Fenerbahçe o maçta Dinamo Kiev'i yenebilirse grup üçüncülüğü garanti olacak ve UEFA Kupası yolu açılacak.

Puanını 8'e yükseltecek olan Fenerbahçe, Porto'nun kendi evindeki Arsenal maçının sonucuna bakacak. Eğer Porto o maçta Arsenal'i yenemezse Fenerbahçe grup ikincisi olacak ve Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura çıkacak. Ama Porto, rakibini yenerse Fenerbahçe grup üçüncüsü olarak UEFA Kupası'na kalacak.

Eğer Porto galibi Fenerbahçe ile Arsenal mağlubu Dinamo Kiev son maçta berabere kalırsa iki takımın da puanı 6'ya çıkacağından averaja bakılacak. İstanbul'daki maç 0-0 bittiği için gollü beraberlik durumunda Fenerbahçe ikili averajla 3. olacak. Kiev'deki maç da 0-0 biterse gol averajına bakılacak. Ancak 4. maçlar sonunda Fenerbahçe -5, Kiev ise 0 gol averajında..

PORTO İLE BERABERE KALIRSA...

Fenerbahçe Porto ile berabere kalırsa puanını 3'e yükseltecek ve 7 puana çıkan Portekizli rakibini yakalama şansını yitirecek. Bu da Fenerbahçe'nin gözünü yine grup üçüncülüğüne dikmesine yol açacak.

Ancak Dinamo Kiev deplasmanda Arsenal'i yenerse 8 puana çıkacağından Fenerbahçe'nin grup dördüncülüğü kesinleşecek. Dinamo Kiev Arsenal'i yenemezse gözler son maça çevrilecek ve Fenerbahçe yine rakibini yenmek zorunda olacağı bir maça çıkıp UEFA vizesi almaya çalışacak..

PORTO'YA YENİLİRSE...

5. hafta maçında Fenerbahçe Porto'ya yenilirse, 2. tur umudu kalmayacak. Aynı akşam oynanacak Arsenal-Dinamo Kiev maçında Kiev 1 puan dahi alırsa Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı 4'e çıkacak ve temsilcimiz Avrupa'ya tümden havlu atacak.

Ama Dinamo Kiev de rakibine yenilirse, Ukrayna'daki son maç finale dönüşecek. Fenerbahçe o maçta rakibini yenmek zorunda olacak ve kazanırsa grubunu 3. sırada tamamlayarak UEFA Kupası'na gidecek.

www.gazeteport.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.