Fenerbahçe yönetimi Daum ile devam kararı aldı...

Fenerbahçe yönetimi Daum ile devam kararı aldı...

Yönetimle bir araya gelen Daum toplantının ardından görevine devam ettiğini açıkladı. Sarı lacivertli yönetim Daum ile devam kararı aldı ama Koch dışındaki tüm yardımcılarla yollar ayrıldı.

İşte Fenerbahçe yönetiminden yapılan açıklama

"Teknik Direktörümüz Christoph Daum ile bu sabah kulüp binamızda önümüzdeki sezona ilişkin bir görüşmede bulunulmuştur.

Görüşmede Sayın Daum'la, sözleşmesi ile sınırları belirlenmiş görevleri ve bu görevlere ilişkin ortaya çıkan sonuçlar değerlendirilmiştir. Bu değerlendirmenin sonucunda, Sayın Daum'un çalışmasının sözleşmeyle belirlenmiş çerçevede ve geçen sezonun başından bu yana uygulanan Sportif Direktörlük modeline bağlı kalınarak yürütüleceği kendisine bildirilmiştir.

Ayrıca, Sayın Daum'la yapılan değerlendirmenin ardından Yardımcı Antrenör Ayhan Tumani, Kaleci Antrenörü Holger Gehrke ve BT Uzmanı Marcel Daum'un kulübümüzle ilişiklerinin kesilmesi kararlaştırılmıştır.

Basında Sayın Daum'a atfen çıkan haberlerle ilgili; Sayın Daum haberlerin tamamının uydurma ve yalan olduğunu beyan etmiş, bunun üzerine kendisinden yönetimimize yazılı bilgi vermesi istenmiştir.

Sayın Daum önümüzdeki günlerde basında yer alan ve kendisinin yalan olduğunu ifade ettiği haberlerle ilgili olarak da bir basın toplantısı yapacaktır.
Yarından itibaren kendisinden istenilen sağlık kontrollerinden geçecek olan Sayın Daum, Samandıra Can Bartu Tesisleri'mizdeki mesaisine kesintisiz olarak başlayacaktır."

Daum'un açıklamaları şöyle:

"Görüşmemi yaptım. 2 yıl daha görevimin başındayım. Yarın 9'dan itibaren çalışmalarıma devam edeceğim. Fenerbahçe ile iki yıllık sözleşmem var. 2 yıl boyunca Fenerbahçe teknik direktörü olarak kalacağımı umut ediyorum. Bugüne kadar hakkımda çok haber yapıldı. Çok spekülasyon oluştu. Ancak bugün de sorularınızı yanıtlamayacağım, sadece açıklama yapıyorum. Başkanla da görüştükten sonra tüm spekülasyonlar son bulmuş oldu. Benim görevden alınıp başkasının yerime geleceği yönünde yapılan tüm haberler çürümüş oldu. Ben Fenerbahçe için çalışıyorum. Fenerbahçe ile ilgili ileriye dönük çok iyi planlarımız var. Çok iyi projelerimiz var. Bunları yerine getirmeye çalışacağım."

Alman hoca, basın mensuplarının hiçbir sorusuna cevap vermezken açıklama yapmaları gerektiğinde bunu medya ile paylaşacaklarını söyledi. Tecrübeli teknik adam, "Bundan sonra benimle ilgili öğrenmek istediğiniz bir şey varsa lütfen beni arayın. Müsait olduğum sürece size cevap veririm" diyerek üçüncü şahıslara başvurulmamasını rica etti.

Daum, basın mensuplarının "Aykut Kocaman ile aranızdaki çalışma işbirliği nasıl olacak?", "Kamp programını belirlediniz mi?", "Transfer çalışmaları yapılıyor mu ve bizzat içinde misiniz?" sorularını yanıtsız bıraktı.

Daum daha sonra tüm yardımcıları ve ekibinde bulunan oğlu Marcel ile birlikte öğle yemeği yedi.

Önce ekibiyle görüştü

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Trabzonspor maçından sonra yapılan toplantı sonuna kadar savunduğu ekibiyle bugün kendi evinde bir toplantı yaptı.

Yardımcısı Ayhan Tumani, kondisyoner Roland Koch ve kaleci antrenörü Holger Gehrke ile evinde bir araya gelen Daum, yönetimle yapacağı toplantı öncesi durum değerlendirmesi yaptı.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.