Fenerbahçe, Kutlualp'i susturamadı

Fenerbahçe, Kutlualp'i susturamadı

Fenerbahçe'nin Türkiye Futbol Federasyonu'ndan aldığı belgeyle yaptığı açıklamaya Fenerbahçe eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp yanıt vermekte gecikmedi. Radyospor'a konuşan Hakan Bilal Kutlualp, "Ben gömlek istiyorum, onlar bana pantolon satmaya çalışı




FENERBAHÇE KULÜBÜ'NÜN AÇIKLAMASI

Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden adı verilmeden cevap verildiğini söyleyen Hakan Bilal Kutlualp, "Benim adımı yazacak kadar yürekleri yok. Ama ben onların adını söylerim. Önce şunu söyleyeyim. Kişisel çıkarlar neymiş anlatsınlar da halkda anlasın. Ben yarım konuşmayı ve konuşanları da sevmem. Ben o kulüpte asbaşkanlık yaptım. Doğduğum zamandan beri taraftarım. Benim yaptığım hizmetler hala unutulmamış. Onların yaptıkları da malum" dedi.

Fenerbahçe'nin dün yaptığı açıklamanın tamamen yanıltmaya yönelik olduğunu kaydeden Kutlualap şöyle devam etti, "Bir yere gidersiniz; adınızı sorarlar, siz yaşınızı söylersiniz. Yaşınızı sorarlar boyunuzu söylersiniz. Fenerbahçe dün bir açıklama yaptı. Deloitte, Sportif AŞ'yi ve federasyona giden blançoları denetlemiştir deniyor. Ben sana onu sormuyorum ki. Ben kulübün bastırıp da 14 bin üyeye gönderdiği tabloları, Deloitte'un onaylayıp onaylamadığını soruyorum. Deloitte bunları onaylamadığı halde, onaylanmış gibi davranıyorlar. Fenerbahçe'nin, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK)na borsaya açık şirketini Deloitte'a denetlemesi normal. Bir tane de federasyona gönderdikleri var. Ancak 14.300 kişiye gönderilen bilançoları Deloitte'ın denetleyip denetlemediklerini söylemiyorlar. Gizlilik anlaşması vardır söylemeyebilirler. Ancak ben yine soruyorum, Fenerbahçe'nin 14.300 kişiye göndermiş olduğu ve mali genel kurulda açıkladığı tabloları Deloitte denetlemiş midir? Deloitte bize gönderilen tabloları onayladı mı onaylamadı mı? Buna açıklık getirin diyorum. Eğer Deloitte bunları onaylamışsa ben istifa edeceğim. Benim istediğim bunun ortaya çıkması. Eğer Deloitte bunları onaylamamışsa onlar istifa etsinler. Oradan buradan belge getirmeye gerek yok. Bu yaptıkları Aziz Yıldırım'ın genel kuruldan başkan olduğuna dair belge getirmesi gibi bir şey. Dört yıl da yapılan blançoyu hazırlıyorlar. Deloitte'un başka işler için yapmış olduğu onayı 14.300 kişiye gönderilen tablolara verilmiş gibi gösteriyorlar. Deloitte'un Türkiye temsilcisi Levent Yaveroğlu bunları biliyor."

KAMUOYU YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR
Levent Yaveroğlu'nun kendisiyle yaptığı konuşmada, başka kurullar için yapılan onayı 14.300 kişiye gönderilen tablolara verilmiş gibi gösterildiğini söyleyen Kutlualp, "Levent Yaveroğlu'nun bana daha önce söylediği şeyleri tekrarlamasını istiyorum. Ancak Yunanistan'da olduğu için konuşmuyormuş. Ona bu söylediklerim iletilecek. O zaman konuşacak. Hatta Levent Yaveroğlu benimle konuşmasında Fenerbahçe Kulübü Mali İşler Koordinatörü Abdulkadir Kuşin'in bunları bildiğini de söyledi. Dün yapılan toplantıda Deloitte'in temsilcisinin orda bulunması, yalanlama çabasının bir parçası. Deloitte temsilcisi basında çıkan iddiaları kabul etmiyoruz diyor. Bu blançoları, Fenerbahçe spor kulübü hazırladı denilmiyor. İşte onları kamuoyuyla aynı anda paylaştılar diyorlar. Fenerbahçe internet sitesinde var deniyor. Siz bunu yaparak Deloitte'un onayladığı izlenimi verirsiniz. Murat Özaydınlı benim adımı anmayabilir; ama ben anıyorum. Beni hedef göstererek tüzük bize emretmediği halde kongre üyelerine göndermiş olduğumuz mali tabloları Deloitte'e onaylattık diyor taraftarı ve kamuoyunu yanlış yönlendiriyor" dedi.

DELOITTE'U MAHKEMEYE VERECEĞİM
"Denetleme kurulunun kongre üyelerine gönderdiği ve Delotti'in denetlediği söylenen belgeyi göstermiyorlar taraftarı kandırıyorlar" şeklinde devam eden Hakan Bilal Kutlualp, "Deloitte kendisi diyor ki Fenerbahçe bu belgeleri kendisi hazırlamıştır. Ancak gerçekler açıklanmıyor. bu nedenlerden dolayı Deloitte'i hem Türkiye'de hem ABD'de mahkemeye vereceğim. Fenerbahçe'nin basıkısından çekiniyor olabilirler. Ancak kongre üyelerine giden mali tabloları denetledikleri veya denetlemediklerine dair bir belge göstermeleri veya konuyla ilgili olarak açıklama yapmaları gerek. Bunlara karşın böyle bir şey söylemiyorlar. Ben mağazaya gidip ceket istiyorum, onlar bana pantolon satmaya çalışıyorlar. Aldıkları belge sayın Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Yönetim Kurulu'ndan bu kulübün başkanı olduğuna dair belge getirmesiyle aynı şey." ifadelerini kullandı.

Deloitte'un, "Biz sadece SPK ve TFF'ye giden bilgileri denetledik" dediğini hatırlatan Kutlualp, "Deloitte'un kongre üyelerine giden mali tabloları denetlediğine dair bir açıklaması veya belgesi yok. Biz Deloitte'un, Fenerbahçe'nin kongre üyelerine gönderdiği mali tabloyu denetlediği yönünde bir açıklama veya belge istiyoruz. Bunlar denetlendiği izlenimi vermek için çalışıyorlar. Kulübün üyelerine gönderdiğiniz mali tabloları Deloitte'e onaylattınız mı onaylatmadınız mı? Sadece buna cevap versinler.." şeklinde sözlerini bitirdi.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.