Fenerbahçe-Antalyaspor:4-0

Fenerbahçe-Antalyaspor:4-0

Sarı-lacivertliler, Stoch dışında geçen sezonki kadrosu ile çıktığı Antalya karşısında baskıyı hemen kurdu,

Seyircisiz stat, sanki Kocaman için biçilmiş kaftandı. Ankaraspor'dan alışkın olduğu üzere bu sakinlik onun işine yarayabilirdi; tribün baskısından uzak, taktik üretebilirdi, oyuncu değiştirebilirdi.
Futbolcular, hazırlık döneminde yaşananlar ve Young Boys maçındaki elenme nedeniyle zaten seyirci ile tartışmalı idi. Son iki maçtan sonra bu stattan kovulurcasına gönderilmişlerdi.
Sessizlik onların da işine geliyordu sanki. Ve bu denli kolay olacağını kimsenin tahmin etmeyeceği bir ilk yarı galibiyeti geldi. 28 dakikada dört gol atıldı. Fenerbahçe, bıçak sırtındaki oyuncuları Semih ve Alex'in olağandışı becerileri ile Antalyaspor'u daha baştan mat etmeyi başardı. Sessiz, sakin ve hemen!
Gerilimden uzak bu seans ile lige iyi ve rahat bir başlangıç yapan Fenerbahçe, sahada geçen yıldan farklı sadece bir oyunculu on biri ile seyrediyordu. Stoch, sol kanatta özellikle ikinci yarıda gayretli oynarken, sağda Özer'in yerine Mehmet Topuz'u tercih eden Kocaman, kendi kriterine Semih ve Alex seçiminde olduğu gibi yama yaparak, Daum icadı “sağda Topuz” formülünü kullanmıştı.
8'de Emre kendi yarı alanından Alex'e topu çıkardı, Alex beklemeden savunmanın arasındaki Semih'in önüne attı, Semih vuruşunu yaptı: 1-0. 13'te Mehmet Topuz, ceza alanı içine doğru topu gönderdi, Semih şutladı: 2-0. 24'te Santos, Antalyaspor ceza alanının solundan topu içeri gönderdi, Semih kendisine gelen bu topu hafifçe geri çıkardı, Alex tek vuruşla değerlendirdi: 3-0. 28'de Mehmet Topuz'dan aldığı topu sağ korner çizgisine kadar inip ortalamak isteyen Gökhan Gönül, topun Tuna'ya çarparak ağlara gitmesi ile golü buldu: 4-0. 61'de Alex, ceza yayının önlerinden şutunu attı, Antalyaspor kalecisi Polat son anda tokatladı.. 90'da Özer, Antalya ceza alanı içinde Gökhan'a şık bir pas verdi, Gökhan Gönül kaleyi düşünüp şutunu çekti, ama savunma kornere attı.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.