Fener 10 kişiyle beraberliği kurtardı

Fener 10 kişiyle beraberliği kurtardı

Sarı lacivertliler, Emre ve Stoch'un golleriyle deplasmanda istediğini almayı başarsa da performansıyla ilerisi için güven vermedi.

İsviçre ekibi Fener kalesinde cirit attı, Kazım kızardı. Sarı lacivertliler, Emre ve Stoch'un golleriyle deplasmanda istediğini almayı başarsa da performansıyla ilerisi için güven vermedi. Volkan'ın kurtarışları ve şans faktörü 4 Ağustos'ta Kadıköy'deki rövanşa tur umutlarını taşımaya yetti.


FENERBAHÇE için geride kalan sezonun günahlarının ödenmesi adına ilk karşılaşmaydı. Bursaspor'a kaybedilen şampiyonluk ve Devler Ligi'ne direkt katılma hakkının elde edilememesi bu sınavı bir günah çıkarma maçı haline getirdi. Futbolcuların hata lüksü yoktu. Aksi halde Şampiyonlar Ligi umutları daha ilk maçta bitebilirdi.

Young Boys evsahibi avantajıyla fırtına gibi girdi maça. Henüz 3. dakikaya gelinmişti ama iki net pozisyonu harcayan taraftı İsviçreliler. Tecrübe farkını devreye soktu Fenerbahçe ve ilk atağında Emre'nin ayağından bulduğu golle 5. dakikada öne geçmeyi başardı: 0-1.

Gol moral getirdi ama oyunun kontrolü elimizde değildi. Dakikalar 18'i gösterdiğinde Young Boys'un santrforu Bienveni, Önder'i bir sağa, bir sola yatırdıktan sonra ortasını yaptığında topu ağlara gönderen Dudar'ın yakınlarında hiçbir Fenerbahçe savunmacısı yoktu: 1-1.

Fenerbahçe savunması akıl almaz hatalarla rakibe pozisyon üzerine pozisyon verdi. Young Boys becerikli olsa tur vizesini ilk yarıda cebine koyardı, 6 net pozisyonu harcamasaydı. Ancak futbol ilahları Fenerbahçe'nin yanındaydı. 42'de Stoch, Gökhan Ünal'ın pasında sağ ayağıyla topun gelişine çok sert vurduğunda ilk yarının skoru da belli oldu: 1-2.

Fenerbahçe için ikinci yarı adeta kabus gibi geçti. 43. dakikada Kazım'ın akıl almaz şekilde kendini oyundan attırmasıyla rakip bir fazla oynama avantajını da yakalamıştı.

Harika Volkan

Fenerbahçe maçı tecrübesiyle idare etmeye çalışsa da Volkan'ın kurtarışları takımı ayakta tutsa da rakibin her pozisyonu yenecek golün habercisi gibiydi. Nitekim, Selçuk'un yaptırdığı penaltıyı 89. dakikada Costanzo ağlara göndererek maçı bitirdi: 2-2. Volkan ve şans faktörü dün gece sarı lacivertlilerin evine avantajlı skorla dönmesine yetti. Ama ortaya konan futbol, Fenerbahçe için sezonun çok ama çok zor geçeceğinin açık göstergesiydi.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçları oynanan karşılaşmalarla sona erdi.


İŞTE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GECENİN SONUÇLARI

Aktobe 1-0 Hapoel Tel Aviv (Gol: 67.dk Samat Smakov (pen.))
BATE Borisov 0-0 Fc Cobenhagen
Sheriff 1-1 Dinamo Zagreb (Goller: 3.dk Jorge Sammir, 35.dk Alexandr Erokhin)
Debrecen 0-1 Basel (Gol: 34.dk Valentin Stocker)
AIK Stockholm 0-1 Rosenborg (Gol: 33.dk Markus Henriksen)
FK Partizan Belgrade 3-0 Hjk (Goller: 8.dk Ivica Iliev, 42.dk Sasa Ilic,90.dk Cleo)
Ajax Amsterdam 1-1 Paok (Goller: 15.dk Luis Suarez,72.dk Vladimir Ivic )
Braga 3-0 Celtic (Goller: 26.dk Alan Silva (pen.) ,76.dk Elderson,88.dk Matheus Leite)

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.