Eylemci Memurlar Trenleri Durdurdu

Eylemci Memurlar Trenleri Durdurdu

Kamu-Sen'e Bağlı Bir Grup Memur, İşten Çıkarılan 16 Arkadaşlarına Destek Vermek için Grev Başlattı.


Balıkesir Tren İstasyonu'nda KESK'e bağlı Birleşik Taşımacık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Kamu-Sen'e bağlı bir grup memur, işten çıkarılan 16 arkadaşlarına destek vermek için grev başlattı. Eylemci memurlar, İzmir'den Ankara'ya giden İzmir Mavi Treni ve 9 Eylül Ekspresi'ni durdurdu.

Sendika üyeleri trenlerin hareketine izin vermeyince, iki trende bulunan 163 yolcu TCDD yetkililerince tren istasyonuna getirilen 6 otobüsle Ankara'ya gönderildi.

Sendika üyeleri trenlerin hareketine izin vermeyince yolcularla sendika üyeleri ve TCDD görevlileri arasında tartışmalar yaşandı. TCDD Balıkesir Gar Müdürü Nevzat Ayazı'ın odasını basan yolcular, trende hastalarının olduğunu belirterek trenin hareket etmesini istedi. Ancak BTS İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar, eylemi günler öncesinden planladıklarını ve trenlerin hareketine izin vermeyeceklerini söyledi.

Balıkesir'den treni devalacak makinist ve trenlerde görevli 5 çalışanın hastalanarak rapor aldığını ifade eden Çuhadar, yolculardan anlayış beklediklerini söyledi.

Saat 22.00'de Balıkesir Garı'nda toplanan demiryolu çalışanları İzmir'den gelecek olan treni sloganlar ve halay çekerek beklediler. Saat 24.00'de Balıkesir Garı'na gelen İzmir Mavi Treni'ni durduran sendike üyeleri trenin Ankara'ya hareket etmesini engelledi. Bu sırada trenden inen yolcular, sendika üyeleri ve TCDD görevlileri ile tartıştı.

Balıkesir Gar Müdürü Nevzat Ayaz'ın odasını basan öfkeli yolcular, seyahat haklarının engellendiğini, trende hasta, yaşlı ve çocukların olduğunu belirterek trenin hareket etmesini istedi.

Yaklaşık 1.5 saat Balıkesir Garı'nda bekleyen yolcular saat 01.30'da TCDD görevlilerince getirilen otobüslerle Ankara'ya gönderildi.

Çevik Kuvvet polisi Balıkesir Tren Garı'nda geniş güvenlik önlemleri aldı.


*** Haydarpaşa Tren İstasyonu'nda Polis Eylemcilere Müdahale Etti ***

Haydarpaşa Tren İstasyonu'nda bir grup demiryolu çalışanı ve KESK, Kamu-Sen, BTS gibi sendikaların üyeleri eylem yaptı. Daha önce, grev yaptıkları için işten çıkarılan 16 demiryolu çalışanına görevlerinin iade edilmesinin istendiği eylemde, Anadolu ve Ankara Ekspresi'nin hareket etmesine de izin verilmedi. Bunun üzerine istasyona gelen çevik kuvet polisi eylemcilere müdahale etti.

İşten çıkarılan 16 demiryolu çalışanına destek vermek amacıyla Kamu-Sen ülke genelinde grev kararı aldı. Bu karar kapsamında Haydarpaşa Tren İstasyonu'nda toplanan Kamu-Sen üyesi demiryolu çalışanlarına, KESK ve BTS üyeleri de destek verdi. Haydarpaşa Tren İstasyonu'nda yapılan eylemde, işten çıkarılan 16 demiryolu işçisine görevleri iade edilmezse, tren seferlerinin durdurulacağı vurgulandı. Eylemcilerin aldığı grev kararı nedeniyle Anadolu Ekpresi ve Ankara Ekspresi hareket edemedi. Eylemcilere destek vermek için istasyona gelen Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanifi Bostan, "Grev yaptıkları için işten çıkarılan 16 demiryolu işçisi görevine dönmeden bu eylemler ve grev kesintisiz sürecek." dedi.

Anadolu ve Ankara Ekspresi'nin hareket etmemesi yolcuları da çileden çıkardı. Yolcularla eylemciler arasında tartışma yaşandı. Treni hareket ettirmek için başka bir makinistin görev alması üzerine eylemcilerin tren üzerine çıkarak, görev alan makinisti trenden indirmesi polisin devreye girmesine neden oldu. Güvenlik amacıyla eylem alanında bulunan polis eylemcilere müdahale etti. Bu nedenle polis ile eylemciler arasında arbede yaşandı. 3 kişi gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldı. Olayların yatışmasından sonra 22:30'da hareket etmesi gereken Ankara Ekspresi, 00:45'de sefere başladı. 22:00'de hareket etmesi gereken Anadolu Ekpresi ise yedek makinist istasyona gelene kadar bekletildi.

ınternet haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.