Evinin bahçesine mezar yaptırdı

Evinin bahçesine mezar yaptırdı

Bilecik'in Deresakarı köyünde bir kişi bahçesine mezarını yaptırdı.

Deresakarı köyünde yaşayan Kadir Kabakçı (68), eşi Nevriye Kabakçı ve dört çocuğundan izin alarak, evinin arka tarafındaki meyve ağaçlarının bulunduğu bahçeye mezarını yaptırdı.

ŞİMDİDEN TEDBİR
Kabakçı, Avusturya'da işçi olarak 27 yıl çalıştıktan sonra emekli olduğunu, yaz aylarını köyünde, kış aylarını Avusturya'da bulunan çocuklarıyla geçirdiğini belirterek, mutlaka bir gün öleceğini, “bu nedenle şimdiden tedbir aldığını” söyledi.

"MEZARIMA DOKUNMASINLAR DİYE YOL BIRAKTIM"
“Herkes bir gün ölecek, kimse bu dünyaya baki kalmadı” diyen Kabakçı, şöyle konuştu:
“Köy mezarlığı evime uzak değil ama içimden bahçeye mezar yaptırmak geldi. Üç oğlum, bir kızım ve 6 torunum var. Çocuklarımdan da olur aldım. 2004 yılında mezarı kazdırdım. Böyle üzeri mermerli, şatafatlı mezar istemiyorum. Aynı bahçe gibi, toprak, çimen olsun, ot bitsin istedim Mezarımın üst tarafından yol bıraktım. İleride buradan yol geçecek olursa mezarıma dokunmasınlar diye.”

"AVUSTURYA'DA ÖLÜRSEM CENAZEMİ KÖYE GETİRECEKLER"
Yeşile karşı sevgisi olduğu için 5 yıl önce mezarının başına servi fidanı diktiğini ifade ederek, “Yeşil rengini çok seviyorum. Onun için mezar taşımı yeşile boyadım. Bir şirkete de her yıl 15-20 avro ödüyorum. Bunun nedeni de Avusturya'da ölürsem cenazem bu şirket tarafından köye kadar getiriliyor” diye konuştu.

Kabakçı, köy muhtarından mezar için gerekli aldığını sözlerine ekledi. (aa)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.