Esas Dönüşüm İçin Yeni Anayasa Şart

Esas Dönüşüm İçin Yeni Anayasa Şart

Esas Dönüşüm İçin Yeni Anayasa Şart

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’de ‘devletin milleti’ anlayışından referandumla ‘milletin devleti’ anlayışına geçildiğini belirterek, “Referandumdaki yüzde 58’le bu sağlandı. Ama esas dönüşüm yeni bir anayasa ile sağlanır” dedi.

Gündoğdu, Erzincan Şubemizin Kule Park Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği toplantıya katıldı. Üyelerimizle biraraya gelen Gündoğdu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk edebiyatındaki güzel kavramların darbe girişimleri ile kirletildiğini ifade eden Gündoğdu, darbeleri, darbelerin kirlettiği alanları görmeden, onunla yüzleşmeden demokrasiden bahsetmenin mümkün olmayacağına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“28 Şubat Postmodern darbe süreci, katsayı engeli, başörtüsü yasakları, ikna odaları, ‘falancının oyunu ile benim oyum bir mi? denilen dönem’... 2002’de bunlara millet tokadı vurdu ama yeni girişimler devam etti: Ayışığı, Sarıkız, Balyoz planı, Ergenekon, e-muhtıra, ıslak imza, kuru imza. Edebiyatımızda ne kadar güzel kavram varsa tamamı darbe girişimleri ile kirletildi. 12 Eylül 2010’daki referandum, Türkiye’de kırılma noktasıdır. Referanduma kadar Türkiye’deki sistem, devletin milletini inkar etmiştir. Devletin milletinde, devlet kutsaldır, vatandaşın devlete karşı görevi vardır. Devletin vatandaşa karşı ‘görevi’ yoktur. Devlet; döver de, sever de. Ama bu milleti, devlet hiç sevmemiştir, hep dövmüştür. Bu süreçte sözde sendikalar, ya 28 Şubat’ta değişik şeylerin içerisinde yer almakla milli iradede yerini almaya girmiştir, ya Ergenekon’a ev sahipliği yaparak derin devletin yanaşması ve onun kucağında besleme olarak zarar vermiştir ya da İmralı’ya selam çakarak, milletin değerlerini parçalayan, satan kirli ilişkiler içerisinde yer almıştır. Burada devlet ‘benim devletim’ ama ‘devlet milletin devleti’dir anlayışını hakim kılmak gerekiyordu. Yüzde 100 değildi ama referandumda yüzde 58 ile sistem millete döndü. Devletin milletinden, milletin devletine geçildi. Elbette bunun tamamlanması topyekûn yeni bir Anayasa ile mümkün.”

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, daha sonra katılımcılara, sendika olarak yaptıkları çalışmaları ve faaliyetleri anlattı.

Gündoğdu, Erzincan programı kapsamında Vali Selman Yenigün’e nezaket ziyaretinde bulunarak, sendikal çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyarette Gündoğdu’ya Memur-Sen Erzincan İl Temsilcisi Temel Çiçek ve Şube Başkanımız Nebi Gül eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yenigün, Memur-Sen’in kamu çalışanları nezdinde yürüttüğü çalışmaları çok anlamlı bulduğunu, kurumların yöneticileriyle kurulacak koordine sonrası hem çalışanların sorunlarının daha kolay çözüleceğini, hem de sunulan hizmetin kalitesinin artacağını kaydetti. Vali Selman Yenigün, kamu çalışanlarının, ülkemizin, milletimizin ve insanlığın geleceğinin daha iyi, daha güzel olması için sendikacılık yapan Memur-Sen’i çalışmalarından dolayı kutladı.

Ahmet Gündoğdu ise, emekten ve ekmekten yana, kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini koruyan bir sendikacılık yaptıklarını belirterek, “Bunları yaparken insanlığın sorunlarına da sessiz kalmıyoruz. Mazlumun, haksızlığa uğrayanın her zaman yanındayız. Sahip olduğumuz değerler, bizim sendikal anlayışımızı ülkemiz sınırları içinde hapsetmiyor. Dünyanın neresinde ihtiyaç sahibi bir insan varsa, onun sesi olmaya çalışıyor, elimizi uzatıyoruz” dedi.

Gündoğdu ve beraberindekiler, buradaki temaslarını tamamladıktan sonra Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’yu ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.