Ertuğrul 1890 Filmi Konusu Nedir? - Ertuğrul 1890 Oyuncuları Kimler?

Ertuğrul 1890 Filmi Konusu Nedir? - Ertuğrul 1890 Oyuncuları Kimler?

Son zamanların en çok merak edilen tarihi filmlerden biri olan Ertuğrul 1890 filmi daha çıkmadan yoğun bir ilgi gördü. Geçtiğimiz günlerde galası yapılan filmde Ertuğrul 1890 oyuncuları kadar Başbakan Davutoğlu'nun film hakkındaki yorumları da dikkat çeki

Ertuğrul 1890 filmi konusu tarihi bilgiler taşıdığı için vatandaşların ilgisini çekiyor. Ertuğrul 1890 oyuncuları kimler ve Ertuğrul 1890 konusu...

Son zamanların en çok merak edilen tarihi filmlerden biri olan Ertuğrul 1890 filmi daha çıkmadan yoğun bir ilgi gördü. Geçtiğimiz günlerde galası yapılan filmde Ertuğrul 1890 oyuncuları kadar Başbakan Davutoğlu'nun film hakkındaki yorumları da dikkat çekiciydi. Türkiye-Japonya arasındaki dostluğun ve dayanışmanın anlatıldığı filmin yönetmeliğini ise Mitsutoshi Tanaka yaptı. Dört buçuk ayda çekilen Ertuğrul 1890 konusu detayları ile sitemizde

ERTUĞRUL 1890 FİLMİ KONUSU

Türkiye ve Japonya ülkelerinin ortak yapımı olan filmde 1887 yılında Japon heyetinin İstanbul'a gelmesinden sonra Osmanlı'da gemileri Ertuğrul'u Japonya'ya gönderir. Fakat Ertuğrul gemisi Japonya’dan geri dönerken kayalara çarpar ve gemide ki altıyüz seksenbir kişi ölür, kurtulan altmış dokuz kişi ise sahile vardığında yardımlarına Japon köylüler koşar. Daha sonra ise bu dostluğun adına bir anıt dikilir. 

İran ve Irak arasında 1985 yılında yaşanan savaş da ise Tahran havaalanının Saddam'ın emri ile yirmi dört saatliğine kapatılır. Japon vatandaşlarının Tahran'da kalması üzerine Türkiye Başbakanı Turgut Özal'ın emri ile havaalanının kapatılmasından hemen önce Türk pilot Ali Özdemir’in uçağıyla oradaki 215 yolcuyu aldırır. Böylece iki ülkenin dostluğu da giderek pekişir.

Vizyona bugün girecek olan ve tarihi film sevenlerin büyük merakla beklediği Ertuğrul 1890 oyuncuları ise Yukiyoshi Ozawa, Tamer Levent, Alican Yücesoy, Kenan Ece, Deniz Oral, Seiyou Uchino, Mehmet Özgür, Yui Natsukawa, Uğur Polat ve Shioli Kutsuna gibi Türk ve Japon oyuncular yer alıyor.

Filmin galasında Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Önal ise şu cümleleri kullandı: 'Film, evrensel kardeşlik, iyi niyet ve yardımlaşma gibi duygulara bugün ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu bize anlatıyor.' Tarihi filmler arasında en yüksek bütçeli filmlerden biri olduğunu da belirken Önal filmin yönetmeni Mitsutoshi Tanaka'yı tebrik etti. 

Başbakan ise filmin galasında şöyle konuştu: 'Öyle anlar vardır ki hafızanızdan hiç silinmez. Hafızanızda hep diri olarak yaşar. Benim hafızamda da yer eden, hiç unutamadığım bir hatıra var. 11 Nisan 2014 günü Dışişleri Bakanı olarak Kuşimato'ya gitmem ve oradan Hoşima köyüne geçip ziyaret etmemdir. 681 şehidimizin okyanusta şehit olduğu o yere gidip bir süre oturdum. Okyanusa baktım, sanki onlar "Sen hissetmesen de biz buradayız" diyordu. Uzun süre, kayalıklara çarpan dalgaları seyrederek, 681 şehidimizi ve kurtulan 69 ecdadı tekrar tekrar gözden geçirdim. Kuşimato farklıydı. Bir dostluk için uzak bir ülkeye giden insanlardır bunlar. Evet, gittiler. 1887 yılında Japon İmparatoru Komeii tarafındanSultan 2. Abdülhamid'e gönderilen nişana karşı, Sultanımızın selamını götürmeye gittiler. Sultanımız Abdülhamid o nişanı kabul etmişti ve bir dostluk nişanı olarak o insanları okyanusa göndermişti. Bu olayla, dostlukların kıtalar aşabileceğini bir kez daha hissetmiştim. Siyasi iradeyle bir yolculuk başlıyor ama, büyük fedakarlıklarla o tohum büyüyor. Onlar Türk-Japon dostluğunun nişanı oldular. Onları rahmetle anıyoruz. Onların fedakarlıklarını hiç zihnimizden çıkarmayacağız. Onlar bu güzel eserle sadece tarihi yaşatmadılar. Bundan sonra da ders dolu, ibret dolu bir hatırayı gelecek nesillere aktarılmasını sağladılar. Bugün bu makamlarda olan bizler, Sultan 2. Abdülhamid’in İmparator Mikado’ya, Turgut Özal’ın Japonya’ya karşılıklı olarak gösterdiler. Ben ve Sayın Cumhurbaşkanımız ve bundan sonra gelecek tüm başbakanlar ve cumhurbaşkanları Japon halklarına göstereceklerdir. Biz bize uzatılan dostluk elini hiç unutmadık. Kıyamete kadar Türk-Japon dostluğu yaşayacak.' dedi.

Galaya katılanlar arasında Orhan Gencebay, Ahmet Misbah Demircan, Canan Ergüder, Sercan Badur gibi isimler de katıldı. Ertuğrul 1890 filmi gişe de nasıl bir başarı yakalayacak merakla bekleniyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.