Erol Bilgin ve Nurcan Taylan halterde Avrupa şampiyonu oldu

Erol Bilgin ve Nurcan Taylan halterde Avrupa şampiyonu oldu

Dünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonu haltercimiz Nurcan Taylan, Romanya'nın başkenti Bükreş'te süren 22. Avrupa Bayanlar Halter Şampiyonası'nda koparma, silkme ve toplamda elde ettiği derecelerle üç altın madalya kazandı.

Türkiye'nin ilk kadın olimpiyat şampiyonu Taylan, mücadeleden önce de 48 kilonun en büyük favorisiydi. Koparmada rakiplerine fark atan Nurcan, bu sıklete 81 kiloyla başladı. Bu hakkında başarılı olan sporcumuz, Polonyalı Karpinska'nın 81'de takılmasıyla iyice rahatladı. 85 ve 88 kiloda da barı kaldıran Nurcan Taylan, en yakın rakibi Karpinska'nın 10, Moldovalı Iovu'nun 13 kilo önünde altına uzandı. Silkmede de rakiplerinin hakları bittikten sonra podyuma çıkan Taylan, ilk hakkında 100 kilo kaldırarak 3 altın almayı garantiledi. İkinci denemesinde 108 kiloyla toplam derecesini 196 kiloya çıkaran Nurcan, son olarak Avrupa rekoru için 114'ü denedi ama ağırlığı kaldıramadı.

Sedat Artuç gümüş madalya kazandı

88. Avrupa Erkekler Halter Şampiyonası'nda 62 kiloda Erol Bilgin, koparma, silkme ve toplamda 3 altın madalya kazandı. Bilgin, koparmada 133 kiloyla, silkmede 160 kiloyla kürsünün en üst basamağında yer aldı. Bilgin, toplamda da 293 kiloyla şampiyonluğu elde etti. 56 kiloda podyuma çıkan Sedat Artuç ise koparmada 110 kiloyla gümüş madalyaya ulaştı. Silkmede ilk hakkındaki 135 kiloyla 4. sırada yer alan Artuç, toplamda 245 kilo ile 4.lüğü elde etti. Şampiyonada bugün bayanlar 53 kiloda Aylin Daşdelen ve Emine Bilgin, TSİ 17.00, erkekler 69 kiloda da Ekrem Ağırlı ve Ekrem Celil, 20.00'den itibaren madalya mücadelesi verecekler.
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=834632&title=erol-bilgin-ve-nurcan-taylan-halterde-avrupa-sampiyonu-oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.