Erhan Bayram: ÖMK'deki Eksikler Ortak Bir İrade ile Giderilmeli

Erhan Bayram: ÖMK'deki Eksikler Ortak Bir İrade ile Giderilmeli

Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, 26.06.2024 tarihinde Ankara 8 No’lu Şubeye bağlı bazı ilçe temsilciliklerimizdeki görev değişimine katıldı.

“Bayrağı görev yaptıkları dönemde layıkıyla taşıyıp; lekelemeden, yere düşürmeden devreden arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, yeni görev arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diyen Bayram, gündeme dair açıklamalarda da bulundu.

Mülakat eğitimin tüm alanlarından kaldırılmalıdır.

Mülakat konusuna değinen Bayram, mülakatın ehliyeti öldürdüğünü belirterek, eğitimin tüm alanlarından mülakatın kaldırılmasını istedi. 2014 yılında binlerce okul müdürünün bir gecede görevinden alındığını, yerine liyakatsiz insanların getirildiğini, noter onaylı torpil listelerinin elden ele dolaştığını hatırlatan Bayram, “Çok net söylüyoruz, mülakat hem öğretmen atamalarında, hem yönetici atamalarında hem de görevde yükselmelerde tamamen kaldırılmalıdır. Pırıl pırıl gençlerimizin ülkemizde layıkıyla hizmet vermesini, okullarımızın ehliyetli insanlar tarafından yönetilmesini, çalışanlar arasında hak gaspı yaşanmamasını istiyorsak, ilk iş mülakatı kaldırmalıyız! Eğitimde başarıyı, çalışma barışını ancak mülakatın kökünü kazıdığımız zaman yakalarız. Unutmayın ki; yazılı sınav sonuçlarına güvenmek ve eğitimcilerimizi yazılı sınav sonucuna göre görevlere getirmek eğitime yapacağınız en büyük katkıdır.” diye konuştu.

Eğitimin itici gücünün öğretmenler olduğunu göz önüne aldığımızda eğitim alanında tasarruf yapılmaz!

Türk Eğitim-Sen’in araştırmasına göre ülkemizde ücretli öğretmen sayısının 77 ilde 71 bin 761 olduğunu, sadece İstanbul’da 17 bin 411 ücretli öğretmen çalıştırıldığını, ön lisans mezunlarının sayısının 7 bin 29’a ulaştığını bildiren Bayram, norm kadro açığının da 77 ilde 99 bin 986 olduğunu söyledi. Bu durumun, ücretli öğretmen çalıştırılmasına rağmen ülkemizde öğretmen açığının kapatılamadığının göstergesi olduğunu vurgulayan Bayram, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başlangıcında, Türkiye Yüzyılını inşa ederken, eğitimi öncelemek başat sorumluluğumuzdur. Eğitimin itici gücünün öğretmenler olduğunu göz önüne aldığımızda eğitim alanında tasarruf yapılmayacağı gerçeğinden hareketle, tüm imkânlarımızı geleceğimiz olan çocuklarımıza, onları yetiştiren öğretmenlerimize seferber etmeliyiz. Bu noktada 2024 yılı sona ermeden en az ücretli öğretmen sayısı kadar öğretmen ataması ivedilikle yapılmalıdır. Ayrıca ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik tamamen kaldırılarak, sadece kadrolu atama yapılması sağlanmalıdır” dedi.

Kanun taslağı ile ilgili eksiklerin TBMM’de ortak bir irade ile giderilmesi çok önemlidir.

TBMM’ye getirilen ÖMK teklifi hakkında da açıklamalarda bulunan Erhan Bayram, kariyer sınavının kaldırılmasının önemli olduğunu söylerken, kariyer basamaklarında belirlenen sürelerin yarı yarıya indirilmesini istediklerini belirtti.

ÖMK’da eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik maddelerin yer almasının sevindirici olduğunu kaydeden Bayram, şiddetin son bulmasının eğitim hayatımızın geleceği açısından önemli olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin tayin ve nakilleri konusuna da dikkat çeken Bayram, il/ilçe emrinin yanı sıra il içi tayinlerde belli bir kilometre sınırı ve 3 yıl çalışma süresi getirilmesi gerektiğini söyledi. Çalışma sürelerini doldurdukları halde, mağdur olan binlerce meslektaşımızın il içi tayin taleplerinin karşılanabilmesi için de sıra tayininin yeniden yönetmelikte yer almasını isteyen Bayram, kanun taslağı ile ilgili eksiklerin TBMM’de ortak bir irade ile giderilmesinin çok önemli olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Akademisine alınacak öğretmenler 14 bin TL ile nasıl geçinecek?

Milli Eğitim Akademisine alınacak öğretmenlere verilecek ücrete ilişkin de açıklama yapan Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, ilk taslakta 30.000 olarak belirlenen gösterge rakamının 18.650’ye düşürülmesini eleştirdi. Bunun 14 bin 174 TL’ye denk geldiğini söyleyen Bayram, “14 bin TL ile öğretmenlerimiz nasıl geçimlerini sağlayacak? Her ilde Milli Eğitim Akademisi olmadığı göz önüne alındığında örneğin büyük şehirlerde eğitim görecek öğretmenlerimiz ev kirası, elektrik, su, doğalgaz, gıda masraflarını nasıl karşılayacak? 14 bin TL ile bir öğretmen ay sonunu nasıl getirecek? Bu noktada yapılması gereken, zaten KPSS’yi kazanarak akademiye katılan bu arkadaşlarımıza öğretmen maaşının eksiksiz verilmesidir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum