Ergenekon'da yeni dalga

Ergenekon'da yeni dalga

İstanbul ve Ankara'da Ergenekon operasyonu kapsamında birçok ev ve iş yerinde arama yapılıyor. Operasyonlarda yaklaşık 30 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ergenekon operasyonu kapsamında İstanbul ve Ankara'da birçok ev ve işyerinde arama yapıldığı, yaklaşık 30 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

YALÇIN KÜÇÜK'ÜN EVİNDE ARAMA

Ergenekon operasyonu kapsamında Yazar Prof Dr. Yalçın Küçük'ün Ankara'daki evinde arama yapılıyor.

Alınan bilgiye göre, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talimatıyla sabah erken saatlerde Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün Karakusunlar Öncü Sitesi'nde bulunan evine gelen polisler, bilgisayarla bazı belgelere el koydu.

Alınan bilgiye göre, Prof. Dr. Küçük'ün evindeki arama, sabah saat 07.00 sıralarında başladı. Arama işlemi sırasında Küçük'ün de evinde olduğu ifade edildi.

Polis ekiplerinin araması sürerken, Küçük'ün evine gelen avukatı Dursun Ermiş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ermiş, polis ekiplerinin, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin ''yakalama, arama ve inceleme kararı'' çerçevesinde arama başlattığını söyledi.

Aramanın devam ettiğini anlatan Ermiş, Küçük'ün kitapları, CD'leri ve evdeki her şeyin incelendiğini belirtti.

Ermiş, ''Aramadan sonra ne yapılacak'' sorusunu, ''Yakalama emri var. İstanbul'a götürülecek. 7 aydır zaten aleyhine bir kampanya vardı. Kampanya sonuç verdi. Ergenekon soruşturmasına dahil edildi'' diye yanıtladı.

Avukat Ermiş, Yalçın Küçük'ün durumunun iyi olduğunu kaydetti.

DALAN'IN İSTEK VAKFI'NDA ARAŞTIRMA

Öte yandan İstanbul Acıbadem'de Bedrettin Dalan'ın sahibi olduğu İstek Vakfı'nda da araştırma yapıyor. Alınan bilgiye göre, İstek Vakfı'nın Kadıköy Acıbadem'deki yönetim binasına saat 07.00 sıralarında gelen polis, içeri girerek inceleme başlattı.Polisin vakıftaki incelemeleri sürüyor.
sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.