Erdoğan’ın doktoru İstanbul Üniversitesine rektör oldu

Erdoğan’ın doktoru İstanbul Üniversitesine rektör oldu

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan'ın aile doktoru Prof. Dr. Yunus Söylet'i İstanbul Üniversitesi'ne rektör olarak atadı.

Üniversitedeki rektör adaylığı seçiminde ikinci olan Söylet, YÖK'ten atama için Köşk'e gönderilen üç kişilik listede birinci sıraya konulmuştu. YÖK listesinde, üniversitedeki seçimde birinci olan Prof. Dr. Ali Akyüz'e ise ikinci sırada yer verilmişti.

Üniversitedeki sonuçlar
İstanbul Üniversitesi'ndeki seçimlere yaş haddinden dolayı mevcut rektör Prof. Dr. Mesut Parlak katılamamıştı. Seçimler sonucunda Prof. Dr. Ali Akyüz (483 oy), Prof. Dr. Yunus Söylet (467 oy), Prof. Dr. Melih Boydak (365 oy), Prof. Dr. Ahad Andican (328 oy), Prof. Dr. Faruk Erzengin (250), Prof. Dr. Erhun Eyüpoğlu (181 oy) en çok oy alan ilk 6 rektör adayı olmuştu.
Üniversiteden YÖK'e sırasıyla; Ali Akyüz, Yunus Söylet, Melih Boydak, Faruk Erzengin, Erhun Eyüpoğlu ve Kenan Ulualp'in ismi rektör adayı olarak bildirilmişti. Söylet, rektör adayları arasında hükümete yakın tek aday olarak nitelendirilmişti.

Köşk listesinde ilk sırada
YÖK Genel Kurulu'nun 22 Aralık'taki toplantısında Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu, adaylar ile yüz yüze görüşme gerçekleştirmişti. Mülakatın ardından İstanbul Üniversitesi rektör adaylığı için YÖK üyeliğinden istifa eden Prof. Söylet'in davet üzerine, diğer YÖK üyeleriyle birlikte yemek yemesi dikkati çekmişti.
Kurul toplantısında, Çankaya Köşkü'ne gönderilecek listeye konulacak ilk sıra adayı için yapılan oylamada Prof. Söylet birinci olmuştu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Söylet'in, kurula katılan 19 üyenin 11'inden oy aldığı belirtilmişti. Prof. Akyüz de 11 üyenin oyunu alarak ikinci sırada Köşk listesine konulmuştu. Köşk'e sırasıyla; Prof. Söylet, Prof. Akyüz ve Prof. Boydak'ın isimleri bildirilmişti.

DİSK'ten mektup
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Cumhurbaşkanı Gül'e gönderdiği mektupta, “İstanbul Üniversitesi (İÜ) rektörlüğü seçimlerinde en yüksek oyu alarak, rektör olmaya hak kazanan kişinin atamasını yapmanız doğru bir yaklaşım olacaktır” demişti.

Hürriyet


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.