Erdoğan'ın "15 milyar dolar" cevabı

Erdoğan'ın "15 milyar dolar" cevabı

Bugün gün boyu bu iddia konuşuldu. Erdoğan ise bugün iddialara bakın ne cevabı verdi;

Başbakan Erdoğan Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye 15 milyar dolar geldiği ve bu paranın portföy yatırımları ve mevduatta artışa neden olduğuna dair iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, medyada yer alan Türkiye'ye Suudi kaynaklardan 15 milyar dolar girdiği yönündeki iddiaların yalan olduğunu ifade etti. Erdoğan, bankaların mevduatındaki artışın kaynağının 2006 yılında döviz kurunda meydana gelen değişimden kaynaklandığını söyledi.

Türkiye Yatırım Danışma Konyesi'nin Altıncı Toplantısı sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda konsey üyelerinin Türkiye'nin güçlenen ekonomik yapısını teyit ettiklerini ve hükümetin kararlı politikaları sayesinde Türkiye'nin küresel krizden en az etkilenen ülkelerden birisi olduğunu belirttiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin kriz dönemini özellikle kamu maliyesinde ciddi bozulma yaşanmadan ve finan sektörüne müdahale edilme gereği duymadan geçtiğini hatırlatan Erdoğan, " Uluslar arası kuruluşlar tarafından sürekli yukarı yönde revize edilen pozitif büyüme bu günkü toplantıda gündeme gelmiş yatırım ortamına büyük katkı sağlayacağı ifade edilmiştir." diye konuştu.

"KARARLAR TİTİZLİKLE TAKİP EDİLECEK"

Konsey üyelerinin kendilerine bazı konlarda ise tavsiyelerde bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, bu gün toplantıda alınan kararların titizlikle takip edileceği teminatını verdi.

Konuşmaların ardından katılımcılar basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun "Bazı medya organlarında Suudilerden Türkiye'ye 15 milyar dolar giriş oldu iddiası var. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Erdoğan, iddianın tamamen asılsız ve yalan olduğu cevabını verdi.

ERDOĞAN İDDİALARA CEVAP VERDİ

Erdoğan, "Bazı basın yayın organlarında yer alan 15 milyar dolar geldiği portföy yatırımı ve artış iddiaları tamamı ile yalandır. Bunların aslı astarı yoktur. Bu yalanlara lütfen prim vermeyin. Bir defa haberde yer alan 'Mayıs 2006 da mevduatta aylık artış 23 milyar TL yüzde 10 rekor kırdı' ifadesinde bahsedilen mevduat yurt içi yerleşiklerin mevduatıdır. Artışın kaynağı esas olarak 2006 Mayıs'ta döviz kurunda meydana gelen değişimdir. Merkez bankası açıklama yaptı. Güçlü ekonomik yapınız varsa bu tür girişler de olacaktır, doğrudan yatırım noktasında geçen yıl 7,7 milyar dolar oldu. Bu yılki beklentimiz bunun üstünde olacağı istikametinde. Bu yöndeki çalışmalarımızı da özel sektör yatırım ajansı ile birlikte yoğun şekilde devam ettiriyoruz." şeklinde konuştu.

http://www.internethaber.com/erdoganin-15-milyar-dolar-cevabi--259895h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.