Erdoğan'ı Duygulandıran Diyalog

Erdoğan'ı Duygulandıran Diyalog

Başbakan Erdoğan, Siirt ziyareti sırasında kendisini duygulandıran adamı anlattı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt ve Şırnak ziyaretlerinin ardından bugün İstanbul Ümraniye'de bir açılış töreninde halka seslendi.
 
ERDOĞAN'I DUYGULANDIRAN DİYALOG
 
Siirt ziyareti sırasında Kırşehirli bir yardımseverle yaşadığı diyaloğu da anlatan Erdoğan, 'Dün Siirt'te beni çok duygulandıran görüşme yaşadık. Bir vatandaşımız geldi tanıştık konuştuk. Yıllarca Danimarka'da çalışmış emekli olup Türkiye'ye gelmiş. Kırşehirli. Parasıyla da hayır işleri yapmış. Siirt'e geldi ve bizi buldu. Daha önce de Sirrt'te bir yurt yapmış inşaatında çalışmış. Şimdi yine Siirt'te bana yer verin bir Kur'an Kursu açacağım diyor. Sadece arsa istiyorum dedi. İşte Türkiye bu, dayanışma bu. Nasıl ki Van'da deprem olduğunda yetimhanedeki Ahmet bisiklet parasını Van'a götürdüyse hep beraber böyle bir dayanışma sergilemeliyiz.' şeklinde konuştu.
 
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları
 
Artık büyüyoruz, 15-20 yıl öncesinin zihniyeti yok. Çöp dağları patladığı zaman burada kimler belediyedeydi. O zihniyet çöp dağlarının altında kaldı. Milletimiz çöp dağlarının patlaması sebebiyle burada insanlarını kaybetti. Ama bunun bedelini de ödettirdi. O günden bugüne o zihniyet iş başına gelemedi.
 
Son 9 yıl içerisinde Ümraniye'de başarılı bir belediye başkanlığı yürüten HAsan Can kardeşimiz İstanbul ve Türkiye'ye yakışır hizmetler sundu.Dün ve önceki gün Siirt'te ve ilçelerinde çok önemli açılışlar yaptık. Oradan Şırnak'ın Silopi ilçesine geçtik. Özel sektörün en büyük yatırımın 265 milyon dolar tutarında bir termik santralin açılışını yaptık. 450 kişi çalışıyor. Onun öncesinde Balıkesir'deydik. 2 gün boyunca açılışlar yaptık. Onun öncesinde Kayseri'de Şanlıurfa'daydık, ilçelere de gidiyoruz. Onlarla da dertleşiyoruz. Durum nedir kendilerinden bizzat dinliyoruz. Her ilimizde büyük bir muhabbetle karşılandık.
 
BUGÜNKÜ SORUNLAR AYRIMCI POLİTİKALARIN NETİCESİ
 
Ümraniye'ye hizmet verecek bu binayı resmi olarak bugün açıyoruz. Ayrımcılığın hiç bir türlüsüne prim vermedik vermeyeceğiz. Şu il bize oy vermedi hizmet götürmeyelim diye bir ayrımcılık bizim kitabımızda yoktur. Nerede insan varsa onun ayağına gitmek bizim boynumuzun borcudur. Bugün Türkiye'nin yaşadığı sorunların önemli kısmı geçmişte yapılan ayrımcı politikaların neticesidir. Türk dediler Kürt dediler Laz dediler Boşnak dediler. Uzak dediler hizmet götürmediler. Bizde ne uzak ne yakın bize her yer yakın. Sapa dediler sarp dediler kendileri de gitmediler hizmet de götürmediler.
 
SİİRT'TE YIKTILAR AMA SİİRT'TE AYAĞA KALKTIM
 
Bu milletin evlatlarını horlamak suretiyle devletten soğuttular. 10 yıl önce de biz 81 vilayetimize gidiyorduk şimdi de gidiyoruz. Bunlar Sivas'ın ötesine gidemediler. Oraya söyleyecek söz bulamadılar. En az gittiğim ile 2 kez gittim 3 kez gittim. Siirt'te 16 kez gittim. Orada yıktılar ama oradan ayağa kalktım. Bu millet affetmez. Oradan yıktıkları bu kardeşini yüzde 85 oyla parlamentoya gönderdiler.
 
HALKIMIZ DİK DURSUN
 
Gidin Hakkari'ye yollarımızı, üniversite, hastane göreceksiniz. Kardeşlerim size sorsam acaba 10 yıl önce Hakkari'ye havalimanı yapılacak denilse kim inanırdı? Şırnak Cizre'ye hava alanı yapılacak dense kim inanırdı? Şimdi Cizre havalimanı, Yüksekova Havalimanı bitiyor. Bölücü terör örgütü bitmemesi için elinden geleni yapıyor. Bütün iş makinelerini yakıp yıkıp tehdit etmekten başka brişey yapmıyorlar. Halkımız dik durursa biz bu işi başarırız. Allah'ın verdiği canı kimse onun müsadesi olmadan alamaz. Gidin Van'a toplu konutlarımız var, gidin Trabzon'a okullarımız spor salonlarımız var. Bunlar nasıl oldu? Ah benim güzel kardeşlerim, gelenler bu ülkeyi soyup soğana çevirdiler. İşte geldik İstanbul'da Ümraniye'de aşevimiz var.
 
YARDIM EDİN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YAPALIM
 
Ümraniye'nin öyle sokaklarını biliyorum ki yangın çıksa oradan çıkmak mümkün değil. Kentsel dönüşümü hayata geçirmeliyiz. Biz onlara kira sıkıtnısı yaşatmayacağız. Ama modern evlerde otursunlar istiyoruz. Siz de bize yardımcı olun. Artık modern şehirlerde yaşayalım diyoruz. Bu ümraniyeli kardeşimin hakkıdır. Eğer siz isterseniz biz sizin hizmetkarınız olarak bunu başarırız. Sadece şu görülen yüksek binalar modern bir gelişimin neticesi değildir. Biz istiyoruz ki bu işi daha farklı bir şekilde çözelim. Bir il 21. yüzyılı yaşayıp diğeri 19. yüzyılda kalırsa biz kalkınma yolunda başarısız oluruz.
 
KAVİMCİLİK IRKÇILIK ŞEYTANİDİR
 
Türkiye bugüne kadar kardeşilikle geldi. Terör 30 yıl boyunca bu milletin fertleri arasına giremedi. Irkçılık kabilecilik bu fertlerin arasına nifak sokmadı sokamayacak. Bugüne kadar nasıl dirayetle bir ve beraber geldiysek bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz. Kavimcilik ırkçılık şeytanidir. Varsın onlar şeytanın yolunda yürüsünler. Sizden ricam muhalefetin yalanlarına iftiralarına kulak asmayın. Çarpıtmalarına prim vermeyin. Bu muhalefet tamö 30 yıl boyunca bu teröre çözüm üretmedi her zaman da engelledi. Bunların ülkenin hiç bir yerinde dikili bir ağacı yok. Bunlar ancak yapılanı yıkmayı çok iyi bilirler. Ne yaparlarsa yapsınlar biz bu yolda milletimizle birlikte yürüyeceğiz. Onlar nasıl olmazı konuşurken biz nasıl oluru konuşacak kardeşliği yükselteceğiz. Ben Türk kardeşimi seviyorum, ben Kürt kardeşimi de Arabı da Gürcüsünü de Arnavudu seviyorum. 76 milyon vatandaşımı seviyorum ve hepsinin hizmetkarıyım.
 
ŞİMDİ 50 HAVALİMANI VAR
 
Biz geldik bu ülkede 26 tane havaalanı vardı ama şimdi 50 havaalanı oldu. Türkiye'nin her iline uçuyoruz. Bu ülke artık o çufçuf diye giden demiryollarıyla değil şimdi yüksek hızlı trenle tanıştı. İşte Eskişehir Ankara, Ankara- Konya, şimdi Ankara Sivas bitiyor. Havayollarımız dünyanın ilk 7'si içine girdi.
 
Eğitimde de 380 bin derslik sığdırdık 10 yıla. Akıllı tahta tablet bilgisayar dağıtılmaya başlandı. 3 yıl içinde de bütün okullarımıza yaygınlaştıracağız. 4+4+4 dedik. Ve artık ilkokul 4 sene orta 4 sene lise 4 sene. Meslek okullarınınönünde engel vardı onu kaldırdık. Ve meslek liselerinden mezun olan yavarularımız başarılarıyla girecekler. Bu adaletsilik de ortadan kalktı. Normal düz liselerde seçmeli Kur'an-ı Kerim dersi var. 457 bin yavrumuz seçmeli Kur'an dersine müracaat etti. Bu ne demek, Türkiye bir değişimi dönüşümü yaşıyor. Kendi manevi dinamiklerine ulaşıyor demektir. Prangalarında kurtuluyor. Çocuklarının ayağına bağladılar prangayı. Eğiitimde eşit hak diyorsanız bu prangalardan kurtaracaksınız. Şimdi herkes sınava girecek ve istediği yere girme şansını elde edecek. Biz ecdadımızın izinden gidiyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.