Erdoğan’dan Konya’da birlik mesajı

Erdoğan’dan Konya’da birlik mesajı

Erdoğan’dan Konya’da birlik mesajı: Birbirinizi Allah için çok sevin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sizden bir ricada bulunacağım. Ne olur birbirinizi Allah için çok sevin. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere asla prim vermeyelim. Enerjimizi burada harcamayacağız, dışarıya harcayalım. Bizi ayırmak bölmek isteyenlere asla kulak asmayalım. Bu ülkede yapacağımız daha çok iş var. Bizi kıskananlar var. Onların oyununa gelmeyelim.” dedi.

Bir dizi hizmet ve tesisin açılışını gerçekleştirmek için geldiği Konya Mevlana Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslenerek, birlik ve beraberlik mesajı veren Başbakan Erdoğan, soğuk havaya rağmen meydanı dolduran kalabalığa hitaben yaptığı konuşmanın başında Konya’da açılışı yapılacak tesisler ve buraya yapılan yatırımlardan bahsetti.

TBMM’de görüşülmekte olan bütçe görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Hükümet olarak bugüne kadar 10 bütçe hazırladık ve 10’unu da başarıyla uyguladık. Görevi devraldığımızda Türkiye’nin ekonomik büyüklük olarak dünyada 26. sıradaydı. Şu anda 17. sıraya yükseldik. Bu lafla olmuyor, çalışarak oluyor. 230 milyar dolardan aldığımız milli geliri 742 milyar dolara 3 bin 500 dolardan devraldığımı kişi başı milli geliri de bu yıl sonu itibariyle 10 bin 600 dolara yükseltiyoruz. Birikmiş borçlarını biz ödüyoruz. Önceki hükümetler tarafından faiziyle birlikte 231 milyar dolar borç devredildi.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Merkez Bankası ile ilgili ilk kez bir rakamı açıklayacağını belirterek, Merkez Bankası’ndaki paranın 119 milyar dolara ulaştığını kaydetti. Erdoğan, “Yolsuzluklardan devleti kurtarırsanız buraya gelirsiniz. Biz yolsuzlukların hortumunu kestik attık.” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.