Erdoğan'dan 'kirli tezgah' yorumu

Erdoğan'dan 'kirli tezgah' yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'nda hazırlandığı ileri sürülen 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'yla ilgili olarak ilk açıklamasını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik bir ortamda AK Parti'ye karşı yapılan gayri hukuki sürece seyirci kalmayacaklarını belirterek, "Şu anda biz de bunları araştırıyoruz. Gerekirse biz de ilgililerle, onlara yönelik davaları açacağız. Bunlardan geri duramayız." dedi.

Partisinin Şanlıurfa İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'nda hazırlandığı ileri sürülen 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'yla ilgili değerlendirmede bulunurken, "İşte son günlerde gazetelerdeki haberleri görüyorsunuz. AK Parti üzerinde oynanması düşünülen oyunları görüyorsunuz. Şu anda biz de bunları araştırıyoruz. Gerekirse biz de ilgililerle, onlara yönelik davaları açacağız. Bunlardan geri duramayız. Demokratik bir ortamda AK Parti'ye karşı yapılan gayri hukuku sürece seyirci kalamayız. Gereken neyse bunların hepsi yapılacak. İşte onun için gecemizi gündüzümüze katıyor, durmadan bıkıp usanmadan millete hizmet etmeyi sürdürüyor, canla başla çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

"Bizim yolumuz demokrasi, hukuk yoludur; bizim yolumuz anayasamızda açıkça ifade edilen demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti yoludur." diyen Erdoğan, "Bizim tek bir gündem maddemiz vardır; o da bu ülkenin dört bir yanına adaleti yaymak, bu ülkenin her bir karış toprağını adaletle yüceltmek, adaletle kalkındırmaktır." şeklinde konuştu.
zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.