Erdoğan'dan anneye veda

Erdoğan'dan anneye veda

Başbakan Tayyip Erdoğan, çok sevdiği annesi Tenzile Erdoğan'ın tabutunu omuzladı, camiye kadar cenaze arabasında geldi. Erdoğan, "helallik istenirken" gözyaşlarını tutamadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaşamını yitiren annesi Tenzile Erdoğan'ı son yolculuğuna uğurladı. Cenaze namazı sırasında gözyaşlarını tutamayan Başbakan Erdoğan, annesinin mezarına ilk toprağı kendisi attı. Binlerce insanın katıldığı cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı.

KÂBE ÖRTÜSÜ SERİLDİ
Tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren Erdoğan için dün Fatih Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze, Kısıklı'daki evden alınarak cenaze aracıyla birlikte dün 11.37'de Fatih Camisi'ne götürüldü. Nakil sırasında Başbakan Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracında yer aldı. Konvoyun güvenliğini, Başbakan Erdoğan'a Ankara'da eşlik eden motorize korumalar ile konvoyda bulunan 6 servis aracındaki özel korumalar sağladı. Cenaze aracı, 23 dakika içinde camiye ulaştı. Başbakan Erdoğan, üzerine Kâbe örtüsü serilen tabutu omuzlayarak camiye girdi. Başbakan Erdoğan'la birlikte oğlu Bilal Erdoğan, damadı Berat Albayrak ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da tabuta omuz verdi. Cenaze için Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, dünürü Sadık Albayrak, oğlu Bilal Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak, damadı Berat Albayrak, Erdoğan'ın yengesi Saadet Gülbaran ile eşi Hasan Gülbaran camiye geldi. Cenaze namazı öncesinde Bilal Erdoğan, Berat Albayrak ve Serhat Albayrak'ın da aralarında bulunduğu aile fertleri tabut başında bir süre bekledi.

MEZARA İNDİRDİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 12.55'te camiye geldi. Çift ezan okunmasının ardından Erdoğan ve Gül, öğle namazını camide kıldı. Namazın ardından cenaze namazına geçildi. Erdoğan; Gül ve Bosna Diyanet Başkanı Mustafa Ceriç'le yan yana saf tuttu. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet
Görmez kıldırdı. Görmez'in helallik istediği sırada Başbakan Erdoğan gözyaşlarına hakim olamadı. Cami avlusuna sığmayan cemaat, trafiğe kapatılan Fevzipaşa Caddesi'nde saf tuttu. Duanın ardından Erdoğan ve Gül tabutu birlikte omuzlayarak cenaze aracına götürdü. Erdoğan, daha sonra yanına gelen eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın taziyesini kabul etti. Daha sonra da Başbakan Erdoğan, yine kardeşiyle birlikte cenaze aracına binerek Karacaahmet Mezarlığı'na gitti. Başbakan Erdoğan, cenaze aracıyla Fevzipaşa Caddesi'nden geçiş yaparken vatandaşlarca alkışlandı. Bazı vatandaşlar Erdoğan'a "Başınız sağ olsun Başbakanım" diye seslendi. Araç, gasilhane girişinden Kuran-ı Kerim okunan Karacaahmet Mezarlığı'na girdi. Başbakan Erdoğan tarafından mezara indirilen cenaze, Erdoğan'ın mezara ilk toprağı atmasının ardından toprağa verildi. Toprağı keserle düzelten Erdoğan, annesinin kabrine su döktü ve üzerindeki çiçekleri düzenledi. Cumhurbaşkanı Gül de mezara toprak attı. Erdoğan daha sonra konutuna gitti. Tenzile Erdoğan için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde yatsı namazında cemaate cüz dağıtılarak hatim indirildi. Başbakan Erdoğan da yatsı namazını burada kıldı ve hatim duasına katıldı. Kur'anı Kerim'den İnfitar Suresi'ni okuyan Erdoğan vatandaşlarla tek tek tokalaşıp başsağlığı dileklerini kabul etti.

 

DÜNYADAN MESAJ
Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak taziyelerini iletti. İngiltere Başbakanı Cameron, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzetbegoviç, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Kosova Başmüftüsü Naim Ternava, Kosova Milletvekili Fikrim Damka, Kosova Milletvekili Müferra Şinik, Çin'in Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Hakan Akesson da taziye mesajlarını iletti. Katar Başbakanı ile KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi Erdoğan'ı evinde ziyaret ederek taziyelerini iletti. CHP lideri Kılıçdaroğlu bugün saat 16.00'da Erdoğan'a taziye ziyaretinde bulunacak. Hatay'da çadır kentteki Suriyelilerin, Erdoğan'ın annesi için gıyabi cenaze namazı kıldığı öğrenildi.

 

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Başbakan Erdoğan'ın evinin önünde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cenaze töreni nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde izinler kaldırıldı. Çevredeki keskin nişancılar, özel harekat polisleri ve sivil ekipler, tören sırasında etrafta kuş uçurtmadı. Polis kamerası, caminin girişinde çekim yaptı. Keskin nişancılar ise cami çevresindeki binalara konuşlandı. Camide bomba kontrolü de yapıldı. Cami
avlusuna emniyet güçleri tarafından kurulan bariyerlerle protokol ile vatandaşların namaz kılacağı yerler belirlendi. Cenaze töreni için Fatih Camisi'nin avlusu 4 ayrı bölüme ayrıldı. İlk bölümde aile üyeleri ve protokol üyeleri, ikinci bölümde bakanlar ve milletvekilleri, üçüncü ve dördüncü bölümde ise bürokratlar ve vatandaşlar yer aldı. Namaz kılındığı sırada havadan bir helikopter güvenliği sağladı. Fevzi Paşa Caddesi ve caddeye çıkan yollar tören boyunca trafiğe kapatıldı. Cadde üzerlerinde polis panzerleri konuşlandırılırken, sadece yayaların geçişine izin verildi. Polis ekipleri caminin avlusuna girecekleri didik didik arayarak içeri aldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Fatih Camisi'nin avlusunda incelemelerde bulundu. Mezarlık ana girişinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Mezarlığa, cenazesi olan vatandaşların dışında kimsenin girmesine izin verilmedi. Mezarlık önündeki Nuhkuyusu Caddesi'ndeki araçlar çekildi.

DEVLETİN ÜST DÜZEYİ SAFTA
Başbakan'ın annesinin İstanbul Fatin Camisi'ndeki cenaze törenine büyük bir katılım oldu. Cumhurbaşkanı Gül başta olmak üzere, bakanlar, milletvekilleri, iş ve spor camiasından isimler de safta yer aldı. Caminin avlusu dolup taştı, korumalar güvenliği sağlamak için büyük gayret sarf etti. Caminin arka, yan ve ön kapılarından içeri girmek isteyen halktan içeri sığamayanlar barkovizyondan töreni izledi.

 Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.