Erdoğan: Tükürdüklerini yalayacaklar!

Erdoğan: Tükürdüklerini yalayacaklar!

Simav'da depremzedelere konuşan Erdoğan CHP'nin yemin boykotunu eleştirdi: “Arkadaşlarımız yemin etmedikçe biz 4 yıl da olsa yemin etmeyeceğiz dediler. Bu sözü unutmayın, tükürdüklerini yalayacaklar” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokrasinin yerinin Meclis olduğunu belirterek, “Millet size görev verdi, git Meclis’te çalış. Sokaklarda gidip de ’yaygara yap’ demedi” dedi.
Başbakan Erdoğan, Kütahya’nın Simav ilçe merkezinde kurulan deprem çadırlarının önünde, Başbakanlık otobüsünün üzerine çıkarak vatandaşlara seslendi. Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan mesajlar şöyle:
KİMSE SAPMASIN: Biz şu ülkemizi, bayrağımızı, vatanımızı, devletimizi sevmeyenlere karşı dik duracağız. Başka arayış içinde olanları bilemem, kendi kararlarını kendileri versinler. Biz eğer demokrasi, özgürlükler diyorsak, insana saygı diyorsak, lütfen şu çizgiden kimse sapmasın.
VEKİL MAAŞI ÇIKIŞI: Demokrasinin yeri neresi? Meclis. Millet size görev verdi, git mecliste çalış. Sokaklarda gidip de ’yaygara yap’ demedi. Şimdi geleceksin aylık parayı alacaksın, bu maaşı ne karşılığında alıyorsun? Çalışmayana para var mı? Sana helal para gerekiyorsa, geleceksin, yeminin yapacaksın, orada çalışacaksın.
NİYE YARDIMCI OLAYIM: Neymiş? ’Başbakan bize yardımcı olsun’ Başbakan sana niye yardımcı olsun? Bu ülke, hukuk devleti. Siz bu işin olmayacağını bile bile yaptınız. Zannettiniz geçmişte bir iki kişiye yapılan uygulama, bize de yapılır. Yargı böyle bir karara evet demedi. O zaman yapmanız gereken şey, gelip o yemini yapacaksınız, o hukuk nasıl çalışıyorsa öyle yapacak.
MİLLET NE DER: Gelmemeleri, meclisin çalışmasını engellemez ama bunların akıl hocaları da yanlış, kendilerine yanlış akıl hocaları seçmişler. Ben dedim ki ’çalışırız’ onlar gelmezse bile sen komisyonları da kurarsın, sen divanları da oluşturursun, sen çalışmaya devam edersin. Biz çoğunluğun azınlığa tahakkümüne karşıyız. Azınlığın çoğunluğa tahakkümüne de evet diyemeyiz. O zaman millet ne der, ’Biz size yüzde 50’yi boşuna mı verdik, hakkımızı nasıl savunacaksın?’ der. Onun için biz yolumuza devam edeceğiz.
BÖYLE ŞEY OLUR MU: Gidip Yunanistan’da Sosyalist Enternasyonal’e bizi şikâyet etmekle bir şey elde edemezsin. Benim memleketime gel, bunun yeri burası. Böyle şey olur mu, bunların mantığı bu. Ne dediler, ’Arkadaşlarımız yemin etmedikçe biz 4 yıl da olsa yemin etmeyeceğiz’ dediler. Bu sözü unutmayın, tükürdüklerini yalayacaklar göreceksiniz. Konu yargıda olduğu için ben bir şey diyemem. Ama bunların kılavuzu yanlış. Biz çalışıyoruz gece gündüz demeden, çalışacağız hiç endişeniz olmasın.

Ben Kılıçdaroğlu değilim
Erdoğan, Simav’da depremzedelere hitap ettiği konuşmasında ayrıca yeni konut müjdesi de verdi. Erdoğan, Simav’ın deprem bölgesi olarak kabul edildiğini bu sebeple 8.5 şiddetindeki depreme dahi dayanıklı yeni konutlar yapılacağını söyledi. Erdoğan ayrıca il olmak istediklerini söyleyen Simavlılar’a “Ben Kılıçdaroğlu değilim. Ben dürüst olmak zorundayım. Bütün mesele bir ilde yapılması gereken neyse onun yapılmasıdır” yanıtını verdi.

Kasım ayına yetişecek
Erdoğan, Simav’da çadır kentte vatandaşlara hitap ettikten sonra Muradınlar Mahallesi’nde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca yaptırılan 200 geçici prefabrike konut alanına geldi.
Burada yetkililerden bilgi alarak bir konutta inceleme yapan Erdoğan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından aynı mahallede yapımına devam edilen 928 kalıcı konut inşaat sahasında temel atma törenine katıldı.  Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, inşaatların sadece konutlarla sınırlı olmadığını, 600 kişi kapasiteli cami, 32’şer derslikli iki ilköğretim okulu ve ticaret merkezi bulunacağını ifade etti.
Erdoğan, “İnşallah kalıcı konutları yoğun bir çalışmayla kasım ayına kadar yetiştireceğiz” dedi. 

 

Kürsüdeyken Simav sallandı 
Başbakan Erdoğan otobüsün üzerinden konuşurken ikindi ezanı okunmaya başlandı. Bu sırada konuşmasına ara veren Erdoğan ezanın bitmesini beklerken, Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kalabalıktan biri “Sayın Başbakanım deprem oldu” diye seslendi. Erdoğan’da yanındakilere  “Ben hissetmedim” dedi.
Ezan bitince Başbakan  konuşmasına devam etti.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.