Erdoğan, tartışmalara son noktayı koydu

Erdoğan, tartışmalara son noktayı koydu

Başbakan Erdoğan, basın mensuplarının gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Erdoğan, "Pazar günü Ankara'da Altındağ beledesinde 46 adayımızı daha açıklayacağız. Bunun yanında gazetelerde şununla yollar ayrılacak bunlarla yollar ayrılacak gibi haberler ç

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Irak yönetimi ile yürütülen müzakereler
"Irak merkezi yönetimi ile bir sorunumuz yok. Silah bırakma konusunda Irak merkezi yönetiminin bir sıkıntısı da yok. Biz ne düşünüyorsak onlar da aynısını düşünüyor. Operasyonlarımızı da bir hak olarak görüyorlar. Bizim siyasi askeri noktada da atacağımız adımlar konusunda mutabakatımız oldu. Irak'la bizim şu anda devam eden sürecimiz Doğalgazın Kuzey Irak'ta çıkması sözkonusu. Bu gazın dünyaya dağıtımı noktasında ülkemize bakış çok olumlu. Bu konuda da yetkililer gerekli adımları atacaklar."

Yerel seçim ve adaylık tartışmaları
Gazetecilerin, 'Türkiye'de yeni bir Anayasa Mahkemesi mi var?' şeklinde açıklamasını hatırlatarak, "Daha sonra Anayasa Mahkemesi'nden de bir açıklama geldi. Bu konuda düşüncenizi açıklayabilir misiniz?" şeklindeki sorusuna Erdoğan, "Ben bu sürece bir gölge düştüğü kanaatinde değilim. Seçime hazırlık çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Şu anda aday adayları müracaatları sürüyor. Belediyelerimizin performansını değerlendiriyoruz. Yalan yanlış haberler çıkıyor. Atıyorum diyor tutarsa diyor. Bunlar yanlış şeyler. Gerçekten belediyecilik sadece hizmet değildir. Halkımızın gönlünü kazanmaya çalışıyoruz. Bir başkan ille bu görevde kalacak diye bir şey yok" cevabını verdi.

vakit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.