Erdoğan seçim tarihi verdi

Erdoğan seçim tarihi verdi

Haziran başında seçim var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz Meclis olarak, iktidar partisi olarak Haziran'ın ilk haftasında seçimi yapmayı hedefliyoruz” dedi.
Erdoğan, dün resmi temaslarda bulunmak üzere Bulgaristan'a günü birlik bir ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, hareketinden önceki basın toplantısında soruları yanıtladı.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, Kuzey Irak temaslarını hatırlatan bir gazetecinin, “Kuzey Irak'ta bir tampon bölge oluşturulması teklifleri var. Bu öneri masada mı? Ayrıca anamuhalefet, bu görüşmelerle ilgili Meclis'e bilgi verilmesini istedi. Bu konuda adım atılması söz konusu mu” sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:
“Bir an önce terörle mücadelede daha aktif neticeler almanın gayreti içindeyiz. Parlamentonun bilgilendirilmesi noktasında herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Bu yapılabilir. Bu, döndükten sonra arkadaşlarımızla değerlendirmesini yapar ve parlamentoda böyle bir değerlendirmeyi, bir gizli oturumla yapabiliriz.”
Aynı gazetecinin, “tampon bölge” sözlerini yinelemesi üzerine, “onu sizden duyuyorum” diyen Erdoğan, seçim takvimi ile ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı: “Yıl sonuna kadar zaten bütçe müzakereleriyle geçecek, akabinde 15 gün bir ara var. Akabinde mart sonu itibarıyla, belki de mart başı itibarıyla seçim kampanyasına yönelik artık seçim takvimi açıklayacak. Fakat biz Meclis olarak, iktidar partisi olarak Haziran'ın ilk haftasında seçimi yapmayı hedefliyoruz. Çünkü okullar tatile çıkmadan seçimi yapalım istiyoruz. 90 günlük bir seçim takvimini eğer düşünecek olursak o zaman mart içinde takvim çalışmaya başlamış olacaktır. Bu ne demektir? 2011'de zaten 2 ayınız var. Nerede gelip hangi çalışmayı yapacaksınız? Yani gerçekleri saptırmayalım.”
2011 seçimleri öncesi gündemde yeni anayasa olmadığını da söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti: “Şu anda tek çalışma uyum yasalarını çıkarmaktır. Zaten bu araya bu sığar.”

'YÖK kararını vermiş'
Erdoğan, Bulgaristan dönüşü de havaalanında soruları yanıtladı. Erdoğan, eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in ölümünün kaza olmadığına ilişkin ses kayıtlarının bir suç duyurusu niteliğinde olduğunu ve yargının devreye girdiğini ifade etti. Başbakan Erdoğan, YÖK'ün türban kararına ilişkin de, “YÖK bir bağımsız kuruldur. Kararını kendisi vermiş, bu konuyla ilgili benim herhangi bir açıklama yapmama gerek yok” dedi.





PORTRE
Türklere 'kötü insan malzemesi' demişti
Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ilginç bir kariyere sahip. Geçmişte güreşçi, itfaiyeci, karate eğitmeni, koruma ve polis şefi olarak çalışan 51 yaşındaki Borisov, başbakan seçilmeden önce Sofya Belediye Başkanı'ydı. Borisov, Başbakan seçilmeden önce, henüz Sofya Belediye Başkanı'yken yaptığı bir konuşmada Bulgaristan'da yaşayan Türkler için “kötü insan malzemesi” deyince tepki çekmişti. Borisov, New York 'ta geçen ay yapılan Balkan Liderleri Zirvesi' nde Cumhurbaşkanı Gül'e karşı takındığı tavırla da dikkat çekmişti. Bulgar gazetesi Trud'un haberine göre, Gül toplantıya geldiğinde herkes selamlaşmak için ayağa kalkarken Borisov kalkmamıştı.
DIŞ HABERLER SERVİSİ





Bazı ülkeler teröre destek oluyorlar
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de terörün önlenmesi için AB ülkelerinde ortak adım atıldığını belirterek, “Tüm üye ülkelerde terör konusunda ortak mücadele ifade ediliyor. Bazı ülkeler teröristi ülkesinde barındırıyor, maddi destek veriyor, yataklık ediyor ” dedi.
Başbakan Erdoğan, 1 günlük çalışma ziyareti için geldiği Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da Başbakan Boyko Borisov tarafından karşılandı. Ev sahibi Başbakan yoğun yağmur nedeni ile elinde şemsiye ile uçağın kapısına kadar giderek, “Hoşgeldiniz” dedi. İki başbakan daha sonra geldikleri başbakanlık binasının merdivenlerini birlikte çıkarak Türk ve Bulgar gazetecilerin karşısına geçti.
Daha sonra iki ülke başbakanları baş başa görüştü. Görüşme, planlanandan uzun sürdü. Daha sonra heyetler arasındaki toplantılara başkanlık eden iki ülkenin başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakanlık Bakanlar Kurulu toplantı salonunda Başbakan Erdoğan, Türkiye 'nin terörle yürüttüğü mücadelede Bulgaristan ile ortak adımlar attıklarını söyledi. Avrupa Birliği 'nin PKK'yı 'terör örgütü' ilan ettiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:
“Tüm üye ülkeler terör konusunda ortak mücadeleyi ifade ediyor. Bazı ülkeler teröristi ülkesinde barındırıyor, maddi destek veriyor, yataklık ediyor. Hep birlikte PKK terör örgütü ilan edildiyse AB ortak mücadeleyi birlikte yürütmek gerekiyor. Yaptıkları uygulamada bazı AB ülkelerinde bunu göremiyoruz belge ve bilgilerle hatırlatıyoruz.”
Erdoğan Başmüzakereci Bağış'ın AB üyeliğinin referanduma sunulacağı şeklindeki açıklama yaptığının anımsatılması üzerine şöyle konuştu: “Her yazılana inanmayın. Norveç müzakereleri tamamladıktan sonra referandum ile AB üye olmayı reddetti. Bizim müzakere sürecimiz sürüyor. Böyle bir noktaya gelmeden karar vermek gibi bir durumumuz söz konusu değil, Önümüz açık, bu tür oyalama sürecini nereye kadar devam ettirir bilemiyorum. Biz kararlı ve azimli olarak sürdürüyoruz. Ancak bize yapılan uygulamalar hiçbir AB ülkesine yapılmadı. 1959 yılından buyana sürekli oyalanıyor ve farklı engeller çıkarılıyorlar.”

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.