Erdoğan: Onurluysan İsraile yaltaklanma!

Erdoğan: Onurluysan İsraile yaltaklanma!

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Biz olsaydık Mavi Marmara yola çıkmazdı” sözlerine Adana'da, “Cesareti varsa, onuru varsa İsrail'e yaltaklanmak yerine kalkar Akdeniz'deki korsanlığı eleştirir” diye yanıt verdi

“Kılıçdaroğlu uluslararası çetelerin de projesiymiş” diyen Erdoğan, Adana mitinginde özetle şunları söyledi:

“En büyük projemiz yeni bir anayasa. Şu andaki anayasanın dilini ben anlamıyorum, tercüman gerekiyor. Biz anayasayı okurken avukat mı tutacağız? Millet anayasasını yapacak, o anayasa yapılırken uluslararası ilişkiler, ekonomisti, siyaset bilimcisi, psikologları, kim olursa hepsi yer alacak, STK’lar bunda yer alacak. En sonunda anayasa hukukçuları bu işin teknik yolunu ele alacaklar.

Toplumun her kesimiyle uzlaşma içinde bir anayasa hazırlayacağız. Kolektif bir akıl oluşturacağız. Bu kolektif akılla bunu kuracağız. Adana’daki, Van’daki kardeşim de İstanbul’daki kardeşim de bu benim anayasam diyecek.

CHP’nin talihsizliği

Biz CHP’nin yeni genel başkanın ulusalcı çetelerin bir projesi olarak biliyorduk. Meğer Kılıçdaroğlu aynı zamanda uluslararası çetelerin de projesiymiş. İsrail’e, Tel Aviv’e her fırsatta selam gönderen CHP’nin yeni genel başkanı o senaryoların karşılığını alıyor. Birilerinin gözüne girmeyi başarmış. Gazze’deki, Ramallah’daki fosfor bombalarıyla öldürülmüş o masum bebeklerin hatırına o geminin adını ağzına almaz.

O Mavi Marmara Gazze’deki bebeklere mama götürüyordu mama. Oyuncak götürüyordu oyuncak. İçinde merhamet olan bir insan kalkıp da Mavi Marmara’yı eleştirmez. Cesareti varsa, onuru varsa İsrail’e yaltaklanmak yerine kalkar Akdeniz’deki korsanlığı eleştirir. CHP’nin yeni genel Başkanı CHP’nin başına bugüne kadar gelmiş en büyük talihsizliktir. Sanaldır. Yurtiçindeki yurtdışındaki çetelerin aleni projesidir.

Kartondan kaplan

Fikirleri olmayanlar işte böyle taşla, molotofla, silahla konuşmak isterler. Planları projeleri hedefleri olmayanlar işte böyle kışkırtmayla bir yere varacaklarını sanırlar. Biz bunlara aldanmayacağız, biz şiddetin diline teslim olmayacağız. Biz demokrasi, özgürlük diyeceğiz. Büyük Türkiye diyeceğiz. Merak ediyorum, MHP Genel Başkanı, Hopa’daki CHP kışkırtması için neden ses çıkarmıyor? Özerklik vaadi, mitinginde Türk bayrağı olmaması. Ne CHP ne BDP’ye tek kelime etmiyor. MHP, CHP’ye ‘kartondan kaplan’ olmuştur. BDP’ye karşı kuzu oluyor.”

Sıdıka’nın mesajı

Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Adana Uğur Mumcu Meydanı’ndaki miting öncesi parti otobüsünden vatandaşlara el salladı. Mitinge giderken Başbakan Erdoğan’ı yol kenarından, 4 yıl önceki ziyaretinde kendisine İstiklal Marşı okuyan Sıdıka Nur Yağcı da elindeki afişle selamladı. Erdoğan, Uğur Mumcu Meydanı’nı dolduran coşkulu bir kalabalığa seslendi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.