Erdoğan: Maçtan sonra forma değiştirebilmek gerek

Erdoğan: Maçtan sonra forma değiştirebilmek gerek

Seçimden zaferle çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu'nu (MKYK) topladı.

Sandık sonuçlarının ele alındığı toplantının ardından açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten geldi. Çelik, AK Parti'nin, Doğu ve Güneydoğu'da oylarının düştüğüne ilişkin yorumlara itiraz etti, 'AK Parti'nin oyları yüzde 4.25 oranında Doğu Anadolu'da artmıştır' dedi. Doğu Anadolu'da BDP'ye 30 puan fark atıldığını kaydeden Çelik, bu farkın Güneydoğu Anadolu'da ise 15 puan olduğunu söyledi.
CHP'YE 13 PUAN FARK ATILDI
AK Parti'yi ana muhalefet partisiyle de karşılaştıran Çelik, Akdeniz'de AK Parti'nin oy ortalamasının yüzde 42.62 olduğunu ve CHP'ye 13 puan fark atıldığını kaydetti. Seçim kampanyası sürecindeki yüksek tansiyonu değerlendirirken, 'Seçim bittikten sonra meydanlardaki olumsuzlukların sürdürülmemesi gerektiğini düşünüyoruz' diyen Çelik, spordan bir örnek verdi: 'Hani futbol sahasında futbolcular birbirlerin faul yapabilirler, istemeden çarpışabilirler, birbirlerini incitebilirler ama maç bittikten sonra el sıkışıp öpüşebilmek hatta formaları değiştirebilmek bir spor centilmenliğidir. Bu spor centilmenliğinin siyasi centilmenlik olarak da yansımış olması lazım.'

Uzlaşma şart
Çelik, anayasanın yenilenmesi süreciyle ilgili bir soruyu cevaplarken ise şunları söyledi: Bizim milletvekili sayımız 326 değil de 386 da olsaydı, 400 de olsaydı, biz mutlaka diğer siyasi partilerin kapısını çalacaktık. Olması gereken budur. Çünkü bu hazırlanacak olan anayasa tek başına AK Parti'nin ve AK Partililerin anayasası olmayacaktır, 74 milyon insanın anayasası olacaktır. Eğer darbe anayasalarını ve ferman anayasalarını bir tarafa bırakalım diyorsak bu toplumda ciddi bir uzlaşmayla böyle bir anayasanın yapılması gerekiyor. 

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.