Erdoğan: İsteğimiz olmazsa IMF’yle anlaşma yapmayız

Erdoğan: İsteğimiz olmazsa IMF’yle anlaşma yapmayız

Başbakan Tayyip Erdoğan, IMF ile görüşmelerin neredeyse bir yıldır sürdüğünü belirterek, “Ne zaman bizim taleplerimiz, isteklerimiz kabul edilirse, o zaman IMF ile anlaşma imzalanır, kabul edilmezse imzalanmaz” dedi.

AKP'nin Gaziantep il kongresinde konuşan Erdoğan şunları söyledi:
“Ben baştan 'Kriz teğet geçecek' dedim. Rahatsız oldu birileri. Ne diyecektim, 'Yıkılacağız' mı diyecektim. Evet 'Teğet geçecek' dedim ve teğet geçiyor. En az zararla atlatacağız biz bu krizi. İnanarak söylüyorum bunu, bilerek söylüyorum. Ama onların bu konuda bilgisi yok. 'IMF ile anlaşma olsun' diyorlar. Kusura bakmayın ülkemin menfaatlerine halel getiremem.”
Kendileri krize karşı tedbir almaya çalışırken krizin etkisinde yararlanmaya çalışanlar bulunduğunu belirten Erdoğan, “Parası olanlar, krizi bahane edenler, yatırıma gitmediler. Ama hamdolsun kriz karşısında dik durduk” dedi.

Sankopark'ı açtı
Erdoğan, Gaziantep'te Rönesans Holding ve Sanko Holding işbirliğiyle yapılan Sankopark Alışveriş Merkezi'nin açılış törenine de katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, 81 ilin tamamını kapsayan bir teşvik uygulaması başlatacaklarını, bununla ilgili açıklamayı açıklamayı perşembe günü Ankara'da yapacaklarını bildirdi.


Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.