Erdoğan: İş adamları dikkatli olmalı

Erdoğan: İş adamları dikkatli olmalı

Erdoğan, AK Parti hükümetinin medya ve iş dünyasına baskı kurduğu iddialarına yanıt verdi.. Başbakan Erdoğan en çok da 'Medya baskı altında' iddialarına tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TGRT Haber'de canlı yayımlanan ''Seçime Doğru'' programında soruları yanıtladı.

Erdoğan, AK Parti hükümetinin medya  ve iş dünyasına baskı kurduğu iddialarına yanıt verdi..

''MEDYAYA BASKI''

Medyaya, iş çevrelerine baskı yaptığı eleştirilerine yönelik bir soru üzerine Erdoğan, ''Medyaya bu kadar baskı yaptığım için mi, medya gerek şahsım, gerek ailem ve partimle ilgili bu kadar çirkef kampanya sürdürüyor, bu kadar hakaretler yapıyor? Türkiye'nin şu anda en çok satan gazeteleri ya da grupları bunları destekliyor. Partime de şahsıma da yönelik birçok aleyhte kampanya yapıyorlar'' diye konuştu.

Erdoğan, böyle bir baskı yapmasının söz konusu olmadığını ifade ederek, devletin yapması gereken görevler hakkaniyet içinde yerine getirildiği için, bazı yanlış alışkanlıklara müsaade edilmeyince rahatsız olunmaya başlandığını belirterek, ''Öyle hakaretler, öyle edep adap dışı atılan başlıklar var ki, bunlar söylemekle anlatılamaz. Köşe yazarlarından tut da manşetlerine, sürmanşetlerine kadar. Ben avukatlarıma hep şunu söylüyorum; 'Bana sormanıza gerek yok, hukuka aykırı buldunuz... Gereği neyse yapın' diyorum'' dedi.

İş çevreleriyle ilişkili olarak ise Erdoğan, şunları söyledi:

''Dünyada hiçbir sermaye çevresi açık ve net 'Ben şu partiyi destekliyorum' veya 'Şu parti birinci parti olacaktır' gibi bir açıklamanın içinde bulunmaz. Çünkü biliyorlar ki her gelen iktidarla çalışacaklar. Bunu batıdaki tüm liderlerle yaptığımız görüşmelerde görüyoruz. Benzer şeyler olduğu zaman o liderlerin bakışları değişiyor. Benim ülkemde de bu tür bir şeyin içerisine girme durumunda olan bir sanayici veya girişimci olursa o tabii ki bir risk alır. Her türlü riski alıyor, çünkü bu işin içerisinde bakışlar değişir. Senin bir siyasi düşüncen olabilir. Bu siyasi düşünceni kalkarsın, sandıkta ortaya koyarsın. Ama 'Ben siyasetin içinde bulunacağım' diyorsan, çok açık net siyasete girersin. O yol çok daha onurlu bir yoldur. O zaman karşılıklı zaten vuruşuruz ama yok öbür türlü bize gelince farklı, bir başka yere gidince farklı dediğiniz zaman bu şık bir yaklaşım olmaz.''

Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.