Erdoğan, ders kitabında

Erdoğan, ders kitabında

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan sosyoloji ders kitabında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'daki Adalet Sarayı'nın açılışındaki hukuk üzerine sözlerine yer verildi. Kitapta Kayseri Belediye Başkanı'nın da fotoğrafı yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sosyal Bilimler Liseleri için yeni sosyoloji kitabı hazırladı. 326 sayfalık kitapta metinlerin büyük bölümünün internetten alındığı görüldü. İnternet kaynaklarının büyük bölümünün Zaman gazetesinin “www.zaman.com.tr” internet sitesinden alınması, internet kaynakları arasında Yeni Asya, Yeni Şafak, Taraf, Bugün gibi gazetelerin de yer alması dikkat çekti. Bazı İslami sitelerin de kitapta kaynak olarak kullanıldığı görüldü. www.felsefe.gen.tr gibi internet sitelerinden de felsefe metinlerinin alınması, kitabın ‘kopyala yapıştır’ şeklinde hazırlandığını ortaya koydu. Kitapta muhafazakâr bir dil kullanılması da dikkat çekti.

Erdoğan’dan sözler

Başbakan Erdoğan’ın Konya Adalet Sarayı açılışında yaptığı konuşmada kullandığı bazı ifadeler de ders kitabının 114. sayfasında yer aldı. “Toplumsal Hayatı Belirleyen Kurallar” ünitesinin ilk metni olarak Erdoğan’ın sözlerine verilen ders kitabındaki söz konusu bölüm şöyle: “Başbakan, Konya Adalet Sarayı yeni binasının açılışında yaptığı konuşmada, hukukun, toplumsal düzenin temeli, bireysel hak ve özgürlüklerin garantisi olduğunu belirterek ‘Hukuk, er veya geç herkese lazım, hukuksuzluk ise kaosun, çatışmanın ve haksızlıkların zeminidir’ dedi. Başbakan, hukukun her türlü töhmetten, her türlü olumsuz tartışmadan, şaibeden uzak, herkesin güvendiği, kendini teslim ettiği bir kurum niteliği taşımasının şart olduğunu söyleyerek gelişmiş ülkelerin bu şekilde anılmasını sağlayanın sadece ekonomik refah düzeyleri olmadığına işaret etti.”

2006 yılında da AKP milletvekilleri Burhan Kuzu ve Nevzat Pakdil ders kitaplarına girmiş ancak tartışmaların ardından, yaşayan aktif siyasetçileri olma gerekçesiyle sözleri kitaplardan çıkarılmıştı.

cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.