Erdoğan: Çankaya bana cazip gelmedi

Erdoğan: Çankaya bana cazip gelmedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'nın kendisini cezbetmediğini belirterek, “Benim için çok cazip olsaydı ben Dışişleri Bakanı'ma böyle bir teklifi yapmazdım. Bu konudaki hassasiyetimi, ben kendimi ispatlamış birisiyim” dedi.

Önceki gece Kanal D’de yayınlanan “32. Gün Seçim Özel” programına katılan Erdoğan, Mehmet Ali Birand’ın sorularına şu yanıtları verdi:

Meydanlarını izliyorum
“Her konuşmaya çıkarken bana anamuhalefetin o alanda yaptığı konuşmanın çekimleri veriliyor. Hemen hemen aynı alanlarda konuşuyoruz. Orada zaten siz ana muhalefetle kendinizi mukayese ediyorsunuz. (Yani siz önce Kılıçdaroğlu’nu seyredip ondan sonra mı çıkıyorsunuz, sorusuna) Kendisini değil, alanı. Kendisini dinlemem yanlış olur. Alanı takip etmem gerekir. Çünkü ben kendi konuşmama konsantre olacağım.
Benimki de özgürlük
Bayan Nuray Mert, Dersim’de yapılan yolların, o zaman güvenlik güçlerinin hareket planı içinde yapılmış yollar olduğunu söylüyor. Fikir özgürlüğünün de bir sınırı vardır. Siz bu ülkede, bu iktidarın özgürlük alanlarına, bu şekilde müdahale etmeye kalkarsanız, cevabını da alacaksınız. Onunki özgürlükse, kusura bakmayın benimki de özgürlük. Ben de kendi özgürlüğümü kullandım. Daha ağır bir hakaret bu hükümete nasıl olabilir.
Türkiye henüz hazır değil
(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkur-may’ı Milli Savunma Bakanlığı’na bağlayacağım diyor. Siz de bağlayacak mısınız, sorusu üzerine) Olması gereken odur, ama şu an değil. Yani Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmasıdır. Türkiye buna hazır mı, değil mi? Kurumlar buna hazır mı, değil mi? Önce buna bakmak lazım. Henüz hazır değil. Hazır olduğu anda zaten bu adım yapılır.
Bunlara mı yasa çıkaracağız
(Cezaevindeki gazetecilerle ilgili) Burada hakaretin, yalanın daniskası var. Çok açık konuşuyorum, belden aşağı her türlü vuruş var. Öyle karikatürler, öyle resimler var ki bunların anlatılması, izah edilmesi mümkün değil. Biz bunlar için mi yasa çıkaracağız? Nasıl bunlar için yasa çıkarırız.
Başkanlık gönlümde var
(Sizin kalbinizde başkanlık sistemi yatıyor mu, sorusuna) Gönlümde var. Ama illa da olacak diye bir direncim yok. Ben tartışılsın diyorum.” 

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.