Erdoğan bir ilki denedi

Erdoğan bir ilki denedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ünlü tasarımcı Murat Günak'ın tasarladığı yüzde 100 elektrik enerjisiyle çalışan bir aracın direksiyonuna geçerek Başbakanlık Resmi Konutu'nun çevresinde tur attı.

Mindset marka aracı ilk kullananın kendisi olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, gazetecilere, aracın motorunun çok sessiz çalıştığını söyleyerek, “Uzay arabası gibi, hiç ses duyuyor musunuz? Motordan ses geliyor mu?” diye sordu.
Gazetecilerin, “duymuyoruz” demesi üzerine Erdoğan, “Tabii duymazsınız, Hybrid motorlu bu araba, alternatif enerji ile çalışıyor” ifadesini kullandı.
Erdoğan, “Araç Türkiye'de mi üretilecek?” sorusunu ise, “Türkiye'de üretilmeyecek, ilk kez bir Türk'ün tasarladığı araç. 140 kilometre hız yapıyor” diye yanıtladı.
Erdoğan'ın kullandığı araçta Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da yer aldı. Günak ise, “Aracın tasarımı 2 sene sürdü. Bugün (dün) ilk prototipi buraya getirdik. Bizim için çok önemli bir gün, mutlu mutlu geri dönüyoruz” dedi.

Çağlayan: Türk malı olacak
Başbakanlık Resmi Konutu'ndan çıkışında Erdoğan'ın kullandığı araca ilişkin bilgi veren Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, arabanın tasarımcısı Murat Günak'ın yüzde 100 elektrikle çalışan bir prototipi Erdoğan'a göstermek için geldiğini söyledi. Aracın dünyada bu özelliklere sahip ilk otomobil olduğunu kaydeden Çağlayan, “Türk malı, Türk damgasını alacak. Türkiye'de üretilecek. Bana göre Türkiye açısından dünyanın çok önemli yatırım ve markası olacak, tüm dünyaya Türk adını ve Türk imajını duyuracaktır” dedi.

'Başbakan mutlu oldu'
Günak da sorular üzerine, “Beyefendiye gösterdik. Bizim için çok büyük bir gün” dedi. Bir gazetecinin “Sayın Başbakan nasıl karşıladı, ne değerlendirme yaptı?” sorusuna Günak, “Çok mutlu oldu. Baksanıza araçla dışarıya çıktı” yanıtını verdi.

Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.