Engelliler meslek sahibi olacak
Engellileri meslek sahibi yapmak ve gelir sahibi olmalarını sağlamak için çalışıyoruz
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, ''engellileri meslek sahibi yapmak ve gelir sahibi olmalarını sağlamak için çalışıyoruz'' dedi.
Kalender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin, kendilerini topluma kabul ettirmelerinin ilk adımının, dernek çatısı altında bir araya gelmek olduğunu hatırlatarak, ''Bunun bilincinde bir yönetim anlayışına sahip olan bizler, göreve başlar başlamaz, üye sayısını arttırmak için yoğun bir çalışma başlattık. Halen, 4 kişilik bir ekibimiz, ev ev dolaşarak, engelli insanları derneğimize üye yapmak için çalışmalarını sürdürüyor'' diye konuştu.
Engellilerin, kendilerini toplumdan gizlememesi gerektiğine işaret eden Kalender, şöyle konuştu:
''Toplumla barışık olmak, sosyal hayata katılmak gerekir. Engelli olmak, çalışmaya, üretmeye, mutlu bir hayat yaşamaya engel değildir. Birlik ve beraberlik içerisinde her türlü zorluğun üstesinden gelebiliriz. Bunun için örgütlü olmak çok önemli. Biz, imkanlar ölçüsünde, değişik kamu kurum ve kuruluşların da desteğini alarak, engellilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.''
ENGELLİLERİ MESLEK SAHİBİ YAPIYORUZ
Şimdiye kadar değişik branşlarda kurslar açtıklarını ifade eden Kalender, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Gümüş İşlemeciliği, Bilgisayarlı Muhasebe kursları açtık. Son olarak, da Tekstil ve Mefruşat kursu açtık. Bu kurslarımıza katılan toplam 100 kişi, başarılı oldu ve sertifikalarını da alarak bir meslek sahibi oldular. Bunların önemli bir kısmı iş de buldu. Bu kursların yanı sıra Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nı da kurarak, engellilere spor yapma imkanı sağladık.''
Kalender, açtıkları son kurs olan tekstil ve mefruşat kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlerin ürünlerini satmak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
Bir yıllık zorlu bir eğitim sonucunda, kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlerin, başta çeyizlik ve giyim olmak üzere değişik alanlarda üretim yaptıklarını dile getiren Kalender, şu bilgileri verdi:
''Kursiyerlerimizin, el emeği ve göz nuru dökerek hazırladıkları tekstil ve mefruşat ürünlerini pazarlamak istiyoruz. Bunun için girişimlerimiz devam ediyor. Eğer, bu ürünleri pazarlamayı başarabilirsek kursiyerlerimiz para kazanacak ve aile bütçelerine de katkı sağlamış olacak.
Tekstil ve Mefruşat kursunu başarı ile tamamlayanlardan Filiz Sevinç, tekerlekli sandalyeye mahkum olduğu için çok zor şartlarda kursu başardığını, artık çalışarak üretmek istediğini söyledi.
Kursiyerlerden Asiye Ateş de bir meslek sahibi olduğu için mutlu olduğunu ve çalışıp kazanarak, aile bütçesine katkı sağlamak istediğini belirtti. (AA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.