Engelli Ümran hem konservatuvara girdi hem konserde şarkı söyledi

Engelli Ümran hem konservatuvara girdi hem konserde şarkı söyledi

Engelli Ümran hem konservatuvara girdi hem konserde şarkı söyledi

Sezen Aksu’nun ’Yolun açık olsun’ ve Haluk Levent’in ’Zor Aşk’ adlı şarkılarını gitarıyla çalıp seslendiren Ümran Sevinç ayakta alkışlandıktan sonra "Beni bu zor günümde destekleyen ve bu konsere davet eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bayraklı Belediyesi’nin her sene düzenlediği ’Yaza merhaba konseri’, Yamanlar Açık Hava Tiyatrosu’nda yapıldı. Geceye Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve yaklaşık 150 davetli katıldı. Konserin ilk açılışını Bayraklı ve Balçova Belediyesi Çocuk Korusu yaptı. Çocuk korosunun ardından sahneye çıkan Bayraklı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Anadolu’nun çeşitli illerinden seslendirdiği türkülerle davetlileri neşelendirdi.

Konser sonrası Sevinç’e çiçek veren Başkan Karabağ, "Ümran’ın Ege Üniversitesi’ne kabulü bizi büyük bir sevince boğdu. Ben inanıyorum ki, Ümran’ın geleceği de parlak. Müziğin evrenselliğini ve güzelliğini Ümran’da görmekteyiz" dedi. Konsere gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Ümran Sevinç, "Konservatuar bölümüne kabul edilmem şerefine beni buruya davet eden Başkan Hasan Karabağ’a çok teşekkür ediyorum. Umarım üniversiteye girerim" dedi.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’ndan müzik eğitimi almak isteyen görme engelli Ümran Sevinç’in başvurusu yeterli alt yapısı olmadığı gerekçesiyle ilk başta reddedilmiş ancak daha sonra Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın başını çektiği heyetin kararıyla sınavlara giriş hakkı kazanmıştı.

http://www.hurriyetegitim.com/haberler/22.06.2011/engelli-umran-hem-konservatuvara-girdi-hem-konserde.aspx

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.