En Ucuz 0 Km Otolar

En Ucuz 0 Km Otolar

ÖTV indiriminin bitmesinin ardından otomotiv şirketleri yeni kampanyalar düzenledi

BURAK TAŞÇI - HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

ÖTV indiriminin bitmesinin ardından artan ikinci el otomobil fiyatlarına karşın halen piyasada uygun fiyatlara alınabilecek sıfır otomobiller var. İkinci el otomobili almak yerine günümüzde sıfır ve garantili araç almak daha makul oluyor. Sıfır otomobillerde garanti olanağı, kasko indirimi yapılıyor. İkinci el otomobillerde ise sorunların ardı arkası kesilmiyor. Kilometresi düşürülen , kazalı araçların çoğu ikinci el piyasasında satılıyor ve bu ayrıntıları otomobili alacak olan kişi tespit edemiyor. Bunların önüne geçebilmek için bir çok kullanıcı sıfır otomobile yöneliyor.

İşte en güncel ucuz sıfır otomobiller...

Marka                          Fiyat
Dacia Logan 1.4 Sedan 17.100 TL
Fiat Albea 1.4 19.420 TL
Hyundai i10 1.1 21.800 TL
Renault Symbol 1.2 23.600 TL
Lada Kalina 1.6 18.366 TL
Kia Rio 1.4 20.904 TL
Peugeot 107 1.0 25.000 TL
Proton Savy 1.2 Van 19.900 TL



TEST ARACI PEUGEOT 3008


Bu haftaki test aracım Peugeot 3008. 1.6 litre HDI motora sahip olan Peugeot 3008 110 beygir güç üretiyor. Diğer modellerinde olduğu gibi 3008'de de yakıt ekonomisi ön planda. Test aracı otomatik olmasına rağmen karma trafikte ortalama 6.5-7 litre arası yakıt tüketiyor. Ağırlığı 1500 kg olan Peugeot 3008'i sakın hantal sanmayın. 1.6 HDI motor size gücünü tam manasıyla gösteriyor. Güvenlik olarak da Peugeot 3008 Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alarak başarıyla çıktı.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN...

Dış görünüm

Crossover olarak tasarlanan aracın önden bakıldığında Peugeot olduğu hemen anlaşılıyor. İrice Peugeot logosu, kaputa doğru uzanan büyük farlar, oldukça büyük tasarlanmış havalandırması ve şık kaşlara sahip sis farları 3008'in çekiciliğini arttırıyor. Ön tampondaki plastik aksamlar 3008'i arazi aracı formuna sokmuş. Tamponun altındaki nikelaj ise araca heybet kazandırıyor. 16 inç jantlara sahip olan Peugeot 3008 ile korkusuzca istediğiniz yol şartlarında seyahat edebilirsiniz. Elektrik motorlu katlanan yan aynaların kaplaması ise nikelajlı. Ayna altlarında sinyal lambası ve gece aydınlatıcısı bulunuyor. Aynaların görüş açısı oldukça başarılı. Cam çerçeveleri ve marjpiyerdeki nikelaj araca ayrı bir hava katmış. Arkadan bakıldığında ise göze ilk çarpan detay stop lambaları. Bugüne kadar alışıla gelmemiş bir dizayna sahip olan 3008'in stop lambaları gayet hoş bir hava katmış. 2 kademeli olan bagaj kapağı yükleme yapmak için biçilmiş kaftan. Arka spoiler ile tamponun altındaki nikelaj ön tamponda olduğu gibi arka tarafı da değişik bir görünüme sokmuş. Peugeot 3008 ile gezerken bütün gözler üzerinizde oluyor. Farklı, büyük görünüm ve hoş dizaynı beğeni topluyor. İlgi toplamak için 3008 alabilirsiniz.

İç mekan

İç mekana girildiğinde ise sizi ayrı bir büyü kaplıyor. Özellikle orta konsol 3008'e büyük zenginlik katmış. Kaliteli parlak malzemeden yapılan orta konsol, şık vites kolu, elektrikli park freni ve grip kontrol tuşu dizaynı başarılı. Kilometre göstergesi alıştığımız Peugeot dizaynı. Yuvarlak nikelajlı göstergeler araca spor hava katmış. Kapı döşemelerinin arasında kalan nikelaj ise 3008'in ayrıcalıklarından birisi. Orta konsoldaki tutunma kolu sportif görünümü daha da arttırmış. Dairesel olarak tasarlanmış havalandırmaların etrafı ise nikelaj kaplı. Torpido kaplaması oldukça yumuşak ve kaliteli. Aracı çalıştırınca esas ayrıntı ortaya çıkıyor. Kilometre ekranı olarak kullanılan cam ağır ağır yükseliyor. Açılan camdan sadece kilometre değil öndeki araç ile aradaki mesafe de görünüyor. Orta konsolda bulunan tuşlar ile ortaya çıkan cam ekranının fonksiyonlarını kontrol edebiliyorsunuz.

Güneşliklerde aydınlatmanın bulunmaması eksik olarak görünüyor. 3008'de el freni kolu bulunmuyor. Elektrikli olan el freni aracı stop edince kendiliğinden devreye giriyor. Eğer kendiniz el frenini kullanmak istiyorsanız vitesin hemen arkasındaki tuşa dokunmanız yeterli oluyor. Direksiyondan da kontrol edilebilen tiptronik vites büyük rahatlık. Ayrıca vites sport moduna alındığında agresif bir canavara dönüşüyor. Derinlik ve yükseklik ayarlı diresiyon deri kaplama. Müzik sistemi de istenileni veriyor. Aracın içinde bir çok saklama gözü var. Kolçağın altında ise devasa bir saklama yeri mevcut. Arka zeminlerde, direksiyonun altında, bagajda da birçok büyükçe saklama gözü mevcut. Dijital klimaya ise söylenecek söz yok. Görevini tam manasıyla yerine getiriyor. Peugeot ile özdeşleşen panoramik cam tavan iç mekana ferahlık sağlıyor. Geniş tutulan ortapedik koltuklar çok rahat. Grip kontrol ünitesi ile aracı her koşulda kullananıza olanak sağlıyor. Karlı, kuru, ıslak, kaygan zeminlerde sürüşleri zevkli hale getiriyor.


Peugeot 3008 iyi dizayn ve işçilikle yapılmış bir otomobil. Peugeot 3008'e 45.800 TL'den başlayan fiyatlarla sahip olabilirsiniz.


[email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.