En soğuk 23 Nisan

En soğuk 23 Nisan

Çocuklar, 23 Nisan'ı tüm yurtta coşkuyla, rengârenk görüntülerle kutladı

* Hakkâri’deki nisan karı yüzünden Şehir Stadyumu’ndaki 23 Nisan kutlamaları iptal edildi. Hakkâri-Şırnak Karayolu da heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.
* Kahramanmaraş’ta etkinlikler hava muhalefeti nedeniyle 30 Nisan’a ertelendi.
* Şanlıurfa’da stadyumdaki törene katılanlar, programın ardından hep birlikte 10 dakika kitap okudu.
* Erzurum’da, Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Palandöken Dağı’na “Egemenlik Tırmanışı” düzenledi.
* Diyarbakır’daki kutlamalara, Büyükşehir Belediye Başkanı BDP’li Osman Baydemir katılmadı.
Bursa’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde TRT 33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlendi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Merinos Osmangazi Salonu’nda yapılan şenliğe, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. Sunuculuğunu Hasan Kaçan ve Kadir Çöpdemir yaptığı şenlikte, 38 ülkenin toplulukları gösteri sundu. Gösteriler, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.


SİVAS
Sivas’ta bazı çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı aileleriyle kutlarken, küçük bir kız çocuğu bayramda annesiyle birlikte konteynerlerden çöp topladı.


SAKARYA
Sakarya’da, Atatürk Stadyumu’ndaki kutlamalar 10 derece olan hava sıcaklığı yüzünden zor anlar yaşattı küçüklere ve ailelerine. Bazı veliler, ağlayan çocuklarını montlarıyla sarıp üşümesine engel olmaya çalıştı.

 

EDİRNE
 Yaşıtları stadyumdaki törenlerde bayramı kutlarken ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencileri 14 yaşındaki Yavuz Bıçak ile aynı yaştaki Fatih Kütük, aile bütçesine destek olmak için stat çevresinde pamuk şekeri sattı.
 

ADANA
Adana’da hastanelerde tedavi gören çocuklar için düzenlenen 23 Nisan kutlamalarında renkli görüntüler oluştu. Kollarında takılı serumlar, koltuk değnekleri ve tekerlekli sandalye ile kutlamalara katılan çocuklar, kısa süreliğine de olsa hastalıklarını unuttu.


REKOR DENEMESİ
Gaziantep’in Nizip ilçesinde, 691 kişilik müzik grubu Guinnes Rekorlar Kitabı’na girebilmek için melodika (üflemeli ve tuşlu bir müzik enstrümanı) çalarak 23 Nisan şarkıları söyledi.

 Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.