En güzel Türkçe Karaman’da

En güzel Türkçe Karaman’da

734'üncüsü kutlanan Türk Dil Bayramı etkinlikleri Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversite'sinin iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

734’üncüsü kutlanan Türk Dil Bayramı etkinlikleri Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversite’sinin iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

Kutlamalar kapsamında bugün Üniversite öğrencilerinin katılımıyla “Gençliğin Türkçe Kurultayı”, 12 Mayıs’ta da Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nde (KMÜ) yabancı öğrencilerin katılımı ile “1. Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresi” yapılacak. Etkinlikler dolayısı ile açıklama yapan Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu Türkiye’de en güzel Türkçenin  Karaman’da konuşulduğunu söyledi. Uğurlu, ‘Karaman’da dış etkilere kapalı olduğu için çok temiz Türkmen Türkçesi kullanılır. İstanbul’da konuşulan Türkçe, Avrupa dillerinin etkisiyle bozulmuştur’ dedi.

Türkçe konusunda iddialı çalışmalar yaptıklarını belirten Uğurlu, geçen yıl Türkçe Müzesi’ni kurduklarını belirtti. Öte yandan kutlamalara  katılan  piyanist Tuluyhan Uğurlu  etkinlikler kapsamında, İstanbul, Bilecik Eskişehir ve Karaman’da konserler verecek. Türk dil Bayramı etkinlikleri 13 Mayıs’ta yapılacak Türk dili yürüyüşü, sergi açılışları, temalı yürüyüşler ve ücretsiz halk konseri ile sona erecek.

Stargazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.