Emzik ve biberon'a AB standartı

Emzik ve biberon'a AB standartı

Emzik, biberon, biberon başlığı, alıştırma bardağı, alıştırma bardağı kapağı ve benzeri ürünlerin, üretimi AB standartlarına uygun hale getiriliyor. Bu ürünleri üretmek veya ithalatını yapmak isteyen firmalar ise Sağlık Bakanlığı'na bildirimde bulunmadan

Sağlık Bakanlığı'nın Emzik, Biberon, Biberon Başlığı, Alıştırma Bardağı, Alıştırma Bardağı Kapağı ve Benzeri Ürünlerin Üretimi, İthalatı ve Bildirim Esaslarına Dair Tebliğ'i Resmi gazetede yayımlandı.

Emzik, biberon, biberon başlığı, alıştırma bardağı, alıştırma bardağı kapağı ve benzeri ürünlerin halk sağlığına ve çevreye zarar vermesini engellemek, topluma güvenli şekilde ulaşmasını teminen piyasaya arz edilmeden önce Bakanlığa yapılacak bildirimin, ürüne ait teknik dosyada bulunacak bilgi, belgeleri ve bu ürünlerin piyasa gözetimi ve denetiminin usul ve esaslarını belirlemek amacıyla hazırlanan tebliğde bu ürünlerin üretiminde, tehlikeli maddelerin kullanımına yasak getirildi. Bu ürünlerin TSE tarafından uyumlaştırılmış AB standartlarına uygun olması gerektiği belirtildi.

cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.