Emniyet amirine facebook cezası

Emniyet amirine facebook cezası

Müfettişler, 'facebook'da dolaşan Başbakan Erdoğan'ın 'photoshop'lu fotoğrafını arkadaşlarıyla paylaştığı gerekçesiyle Emniyet Amiri Gülsüm Gültepe'ye 2 yıl kıdem durdurma cezası istedi

İnternetteki sosyal paylaşım sitesi facebook'ta 'Aşk olsun Face' adlı grupta 6-7 Mayıs'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Hintli olarak kulağı küpeli gösteren ve altında olumsuz ifadeler yazılan photoshop'lu (bilgisayarda değiştirilmiş) fotoğraf yer aldı.

Çifte soruşturma
Kim tarafından konulduğu belirlenemeyen fotoğrafla ilgili olarak herkes bir görüş yazarken, iddiaya göre; o dönem Ağrı Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan Emniyet Amiri Gülsüm Gültepe de alıntı yaptı ve arkadaşlarıyla paylaştı.
Gültepe hakkında bazı meslektaşları İçişleri Bakanlığı'na ihbarda bulundu. Bakanlıktan gelen müfettişler, Gültepe'nin ifadesini aldı. Gültepe hakkında Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'devlet büyüklerine hakaret' suçundan adli soruşturma açıldı.

Babası şehit polis
Hakkında idari soruşturma da yapılan Gültepe, bu sırada Ağrı'daki 3 yıllık Doğu hizmet süresini tamamladığı için Zonguldak Emniyet Müdürlüğü emrine atandı.
Muş'ta aralarında kan davası bulunan iki ailenin silahlı çatışmasına müdahale ettiği sırada 1979'da şehit olan Niğdeli polis memuru Mustafa Gültepe'nin 6 çocuğundan biri olan Gülsüm Gültepe hakkında idari soruşturayı yürüten müfettişler, 24 ay kıdem durdurma cezası verilmesini istedi.

'Özel hayata müdahale'
Gültepe'nin avukatı ve CHP İl Başkanı Birol Öztürk, facebook'un bir özel paylaşım sitesi olduğunu ve müvekkiline verilen cezanın aynı zamanda özel hayata müdahale olacağını belirterek, “Bizce yapılan bu soruşturma yersizdir. Zira müvekkilimin bu hareketi, bu eylemi 'düşünce özgürlüğü' kapsamında değerlendirilmelidir. Müvekkilim hakkında ceza verilmesi halinde İdare Mahkemesi'ne başvuracağız” dedi.
Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum