Eksen kayması yok yeni üslup var

Eksen kayması yok yeni üslup var

Saadet Partisi Genel başkanı Kurtulmuş, tartışmalı kongrenin ardından, birlik çağrısı yaptı, 'Erbakancıların tasfiye edildiği' iddialarına yanıt verdi.

Kongre sırasında istifa yaşanmaması için liste tadilatı yaptıklarını söyledi. Kurtulmuş, 'Bu ülkede siyasetçileri millet tasfiye eder. Tasfiye değil, takviye kongresi yaptık. Bir kişiyi bile kaybetme lüksümüz yok' dedi

SP'NİN Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 11 Temmuz'da gerçekleştirilen kongreyi değerlendirdi; Erbakancıların partiden tasfiyesine ilişkin iddialara da yanıt verdi.

ÇİFT LİSTE, GENİŞ İSTİŞARE: Ortaya çıkan 2 listede de aynı genel başkan adayı vardı. Hazırladığım beyaz liste, çok sayıda sivil toplum kuruluşu, parti teşkilatı ve kamuoyunun görüşleri alınarak oluşturuldu.

100 METRE KOŞUCUSU: Bizim tempomuza ayak uyduracak, 100 metre koşucusu gibi bütün vücuduyla çalışacaklardan oluşan bir liste hazırlamaya gayret ettim. 75 asil, 30 yedek üyeden oluşan bir liste yapabiliyorsunuz. 2.5 milyon oyu olan, bunun 2-3 katı potansiyele sahip bir partiden bahsediyoruz.

SULTAN ALPARSLAN KALMADI: Sultan Alparslan kalmadığı gibi, Sultan Fatih kalmadığı gibi, bugün yaşayan ben dahil hiçbirimiz kalmayacağız. Arkamızda bırakacağımız ise 1071'de Alparslan'ın Anadolu'ya getirdiği bu siyasi mirası bizden sonrakilere devretmektir.

ZEYTİN DALI: Mücadelemize gönül vermiş kimseyi geride bırakmadan yolumuza devam edeceğiz. Bir kişiyi bile kaybetmeye tahammülümüz yok. Erbakan'ın bilgisinden, deneyiminden de her zaman faydalanacağım. Aramızda tüzüğe dayalı kağıt üzerinde bir ilişki yok. Önemli olan kapımızın üzerinde yazan değil, ne yaptığımızdır. Ağabeylerimizin birikimlerinden yararlanacağız.

ANA EKSEN: Eksen kaymasından bahsetmek için önce ana eksenin ne olduğu açıklanmalı. Ahlak-maneviyat, yeniden büyük Türkiye ideali, dünyada yeni ve adil sistem için gayret gösterme. İşte Saadet Partisi'nin ana ekseni. Saadet Partisi'nde yeni bir siyaset üslubunun olduğu açıktır. Ancak herhangi bir eksen kaymasından söz edilemez.

MİLLET TASFİYE EDER: Siyasetçileri millet tasfiye eder. Bu tür iddiaların parti içinden geleceğini düşünmüyorum. Parti dışında üretilmiş olabileceğini tahmin ediyorum.
Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.