Ekonomiye 5'te 4 kadın yönetici

Ekonomiye 5'te 4 kadın yönetici

Kadın bürokratlarla çalışmayı tercih eden en feminist bakan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan oldu. Çağlayan dün bakanlığında 5 atama yaptı, 4'ü kadın.

Buna göre Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı'na, İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Emel Emirlioğlu atandı. Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Gülendam Müge Varol Ilıcak, yine aynı göreve Daire Başkanı Emine Şendil atandı. Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına da Dış Ticaret Uzmanı Habibe Sibel Kaplan getirildi. Çağlayan'ın atadığı tek erkek bürokrat İthalat Genel Müdür Yardımcılığı'na gelen Ahmet Erken Çetinkayış.
- KADIN BAKANA, ERKEK MÜSTEŞAR: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise müsteşarlık görevine hemşerisi de olan Kenan Bozgeyik'i atadı.
- ENERJİ BAKANLIĞINDA ATAMA: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yılmaz, Teftiş Kurulu Başkanlığı'na Mustafa Hacı Eminoğlu'nu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise Tarım İşletmeleri Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Karayama'yı getirdi.
 

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.