Ekonomi bakanları seçimde 1 numara

Ekonomi bakanları seçimde 1 numara

Türk ekonomisini küresel krizde başarılı bir şekilde yöneten ve 1.1 trilyonluk büyüklüğe taşıyan ekonomiye yön veren 10 bakan, 12 Haziran seçimlerine birinci sıradan girecek.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti yönetimi, küresel kriz sırasında Türk ekonomisini başarılı bir şekilde yöneten ekonomi bakanlarını, 12 Haziran seçimleri için hazırlanan listelerde ilk sıradan milletvekili adayı gösterdi. AK Parti’nin 12 Haziran seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu’na sunduğu milletvekili adayı listesinde, ekonomiye yön veren 10 bakanın tamamı yer aldı. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara’dan birinci sıradan aday gösterildi.

Şimşek ve Çağlayan’a yer sürprizi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman’dan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir Samsun’dan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İzmir’den, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Diyarbakır’dan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer İstanbul 3. bölgeden, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün Kocaeli’den, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Kayseri’den liste başı oldu. Yine ekonomi bakanlarından Cevdet Yılmaz Bingöl’den, dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da Mersin’den birinci sıradan seçimlere girecek. AK Parti’nin milletvekili aday listesinde bazı ekonomi bakanları için seçim bölgesi sürprizi de yaşandı. Devlet Bakanı Çağlayan, 2007 yılında Ankara’dan milletvekili seçilmesine rağmen bu kez Mersin’den aday gösterildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önceki seçimlerde Gaziantep’ten Meclis’e girerken 12 Haziran’da Batman’dan milletvekili adayı oldu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise seçim bölgesi Erzincan’ı bırakarak, İzmir 2. Bölge birinci sırada yer aldı. Diğer yedi ekonomi bakanının seçim bölgeleri ise değişmedi.

Eski bakanlar listeye giremedi

AK Parti’nin milletvekili adayı listesinde, eski bakanlar aday gösterilmedi. Eski ekonomi bakanlardan, Nazım Ekren, Hilmi Güler ve Kürşad Tüzmen listede yer almadı. Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan ise aday olmamıştı. 

Dosya:http://91.93.103.35/icerik/110412-013535-r3.jpg

 

TOBB YÖNETİMİNDEN İKİ İSİM AK PARTİ’DEN ADAY

MİLLETVEKİLİ aday listelerinde yer alan oda ve borsa başkanlarından  9’u AK Parti’den 4’ü de CHP’den seçime girecek.  TOBB yönetiminde görev alan Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, AK Parti’nin listesinde Gaziantep’ten , TOBB Yönetim Kurulu üyelerinden Hüseyin Üzülmez de Konya’dan  aday gösterildi. 

Dosya:http://91.93.103.35/icerik/110412-013712-r2.jpg

 

CHP’de işadamı sayısı az 4 oda başkanı aday oldu

12 Haziran’daki seçimlerde CHP milletvekili listesinde ekonomi dünyasının aşina olduğu 3 isim dikkati çekti. Bu isimlerden ilki Ergenekon davası nedeniyle bir süre gözaltına alınan, tutuksuz yargılanan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün oldu. Aygün, Ankara’dan 3. sıradan aday gösterildi. Halen milletvekili olan Mevlüt Aslanoğlu, İstanbul’dan aday gösterildi. Bir diğer ünlü isim de 2002’de Giyim Sanayicileri Derneği Başkanlığı da yapan Umut Oran oldu. Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, Sakarya Ticaret Odası Başkanı Engin Koç ve Van Ticaret Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu da dikkat çekti. 

Dosya:http://91.93.103.35/icerik/110412-013754-r1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

500 bin konutun mimarı

GEÇEN yıl 500 bin konut yaparak dünyanın ilgisini     çeken TOKİ’nin 9 yıldır Başkanı olan Erdoğan Bayraktar, AK Parti’nin listesinde Trabzon’dan ikinci sıradan aday gösterildi. Trabzon’un Of ilçesinde 1949 yılında doğan Bayraktar, İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu. 1995 yılında, Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı döneminde, İstanbul Belediyesi’nin konut şirketi olan KİPTAŞ’ın Genel Müdürlüğü’nü, 2000-2001 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi     Metropol İmar A.Ş’nin Genel Müdürlüğü’nü yürüttü. Bu arada Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu da Ak Parti listesinde Çorum’dan birinci sıradan aday gösterildi

star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.