EK ÖDEME TALEPLERİMİZ

EK ÖDEME TALEPLERİMİZ

EKÖDEME GÖSTERGE RAKAMI İLE İLGİLİ TALEPLERİMİZ

652 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunda yapılan değişiklik ile şef ve üstü görevler için ek ders ücretleri kaldırılmıştır. Eylül ayının 14’ünden sonra ek ders ücreti ödenmeyecektir. Ek ödeme gösterge rakamları ile ilgili Bakanlığımızın çalışmalar yaptığı ve  yakın zamanda açıklanacağı  duyumları alınmaktadır. Şube müdürleri için belirlenecek ek gösterge rakamının diğer ilçe müdürlerinden daha az olmamasını talep etmekteyiz. İlçe malmüdürlerinin mali hakları ile karşılaştırma yapılmalıdır. Ek ödeme gösterge rakamı % 178 olan malmüdürlerinden aşağı belirlenmemelidir.

Bu durumda bile Bakanlığımızda kurum hiyerarşisine uygun bir mali haklar sağlanmamış olacaktır. Şube müdürünün aylık maaşı 1800TL civarındadır.(Evli, iki çocuklu,1/4,eşi çalışmayan) Ek ödeme göstergesinin %178 olarak belirlenmesi sonucunda,  1050 TL gibi bir miktar daha şube müdürü maaşına eklendiğinde,  aylık toplam maaşı 2850TL olacaktır. Bu rakam astı olan okul müdürlerinden yine aşağıda kalacaktır.

Şube müdürleri için ek ödeme gösterge rakamının %150 olarak, Maliye Bakanlığına teklif edildiği söylentileri konuşulmaktadır. Aslında MEB de çalışan şefler için  %150 lik gösterge rakamı beklenmekte idi.  Şube müdürleri için bu oranın uygulanması halinde ek ders ücretinin yerine ortalama 900TL civarında ek ödeme ödenecektir. Bu durum yıllardır mali haklarda ki adaletsizliğin devam etmesine neden olacaktır. Mevcut durum üzerine bir iyileştirme yapılmamış olacaktır.

Bozulan kurum hiyerarşisini düzelmesi dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığında mali haklar bakımından çalışma barışının sağlanması için şube müdürlerinin ek gösterge rakamının %178 den aşağıda belirlenmemesi lazımdır.

UEYDER YÖNETİM KURULU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.