EK ÖDEME GÖSTERGE RAKAMI BORSA GİBİ…

EK ÖDEME GÖSTERGE RAKAMI BORSA GİBİ…

EK ÖDEME GÖSTERGE RAKAMI BORSA GİBİ…

652 sayılı KHK’nın 42.maddesine göre fiilen derse girmeyen yönetici ve öğretmenlere 14 Eylül 2011 tarihinden itibaren ek ders ücreti ödenmemesi hükmü getirilmiştir. Bu hüküm gereği Kanunun yayınlandığı tarihten itibaren ilgili yönetici ve öğretmenler için ek ders ücreti sona ermiştir. Bu yönetici ve öğretmenlerin aylık toplam gelirinin %30-40 kadarı ek ders ücretinden oluşmaktaydı. Ek ödeme gösterge rakamı,  maaşlar ile ilgili evraklar Malmüdürlüklerine teslim edilinceye kadar açıklanmaz ise çalışanlar mağdur olacaktır. Kredi, kredi kartı borcu olanların borçlarına gecikme zamları işleyecektir.

 

Son üç gün içerisinde ek ödeme gösterge rakamı ile ilgili duyumlarımız, adeta aşağıya doğru düşen borsa rakamları gibi… Bakanlığımızın Pazartesi günü şefler için %110,şube müdürleri için %150, denetmenler için %170 teklif ettiği söylendi. Salı  günü  ise şefler için %130, şube müdürleri için %150, ilçe milli eğitim müdürleri için %160, denetmenler için %170 olarak Maliye Bakanlığına teklif edildiği belirtildi. Bu günde (Çarşamba) Milli Eğitim Bakanlığının teklifinin red edildiği şefler hariç diğer çalışanlara ek ders ücreti kadar ek ödeme verileceği söylentisi çıktı. Şeflere %100, şube müdürü ve ilçe müdürlerinin ise %130….

 

Borsa günden güne düşüyor. Ek ödeme gösterge rakamı ile ilgili borsasının 10 Ekim 2011 pazartesi günü kapanacağı tahmin ediliyor.

 

Davut ÇALIŞKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.