EĞİTİMİN AYDINLIĞINDA BULUŞMA

EĞİTİMİN AYDINLIĞINDA BULUŞMA

EĞİTİMİN AYDINLIĞINDA BULUŞMA

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan ile hayırsever Fatma Mehlika Turgut arasında, 5 Temmuz 2011 Salı günü Ankara Valiliği’nde düzenlenen törenle protokol imzalandı.

 Ankara Valisi Alâaddin Yüksel törende yaptığı konuşmasında, Eğitime % 100 Destek Projesi kapsamında bu yıl da hayırseverlerle buluşma programlarına devam ettiklerini, hayırsever Mehlika Turgut’un, ülkesini yüreği ile kavramış, eğitimi yüreğinde hisseden ve katkı yapmaktan mutluluk duyan bir hayırsever olarak daha önce de Leyla Turgut Lisesi’ne katkıda bulunduğunu ifade ederek, "Hayırseverimiz ‘Sattığım dairemin parası ile Ankara’daki eğitim hizmetlerinin kalitesini artırmak istiyorum’ diyerek beni aradı. Hali vakti yerinde olan Ankaralıları eğitime katkıda bulunmaya davet ediyorum. Bizler hem genel bütçenin, hem özel idare bütçesinin hem de hayırseverlerin katkılarını bir araya getirerek hızlı bir tempoyla çalışıyor, bayrak yarışı yapıyoruz. Ben de bu hizmet yarışı içerisinde daha hızlı koşmayı arzu ediyorum. Göreve başladığımdan bu yana vatandaşlarımızın da katkılarıyla 309 derslik protokolü yaptık. Hedefimiz eğitimi Ankara’da tek tedrisata düşürmektir. Sınıf mevcutlarımızı öğrencilerimizin medeni şartlarda eğitim yapacakları düzeye getirerek, öğrencilerimizi çağın teknolojisi bilgisayarla buluşturacağız. Hedefimiz dünya ile yarışa devam ederek, medeniyet güneşinin Anadolu toprakları üzerine çok daha net doğmasını sağlamak olacaktır. Mehlika Turgut Hanımefendi’ye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Aziz Ankaralıları Eğitime % 100 Destek kanpanyasına katılmaya davet ediyorum." dedi.

 Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan da törende yaptığı konuşmada; "Her gün okullarımızla ilgili gazetelerimizde çıkan haberleri okuyoruz. Ankara’da derslik başına 35-36 öğrenci düşmektedir. İnşaatı devam eden 2800 dersliğin tamamlanmasıyla bu sayı 30-33 civarına inecektir. Ankara’nın daha çok dersliğe ihtiyacı vardır.  Derslik başına düşen öğrenci sayısının aşağılara çekilebilmesi için hayırseverlerimizin desteğine ihtiyacımız olacaktır. Eğitime  % 100 Destek Projesine başladığımızdan bu yana katkıların beşte biri son 6 ayda yapılmıştır. Sayın Valimizin göreve başlaması ile kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ve hayırseverler düzeyindeki duyarlılık artmıştır. Eğitime 55 milyon liralık katkı sağlanmıştır. Mehlika Turgut hanımefendiye duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyor ve bu hassas konuda herkesin ülkemiz için bir şeyler yapabileceği düşüncesi ile herkesi selamlıyorum." dedi.

 Protokol imza törenine Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız ve Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Vahdettin Alim de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.