Eğitime en büyük kötülük yapıldı!

Eğitime en büyük kötülük yapıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan milat! Güne damgasını vuran haberiyle herkesi şaşırtan Bakanlık ezber bozdu. Okullarda kıyafetler serbest. Türban ilköğretime girdi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Mlli Eğitim Bakanlığı'nın bugün resmi gazetede yayınlanan kararını yorumladı. Kıyafetin serbest bırakılmasının tam tersine özgürlüğe darbe vurduğuna dikkat çeken Koç, bu durumun endişe verici olduğunu söyledi. İşte Haluk Koç'un MEB'in kararı hakkında söyledikleri:
AMAÇLARI TEK TİP İNSAN
"Bu çok ciddi bir konu. Okullarda kılık kıyafetin serbest bırakılmasının altında yatan amaç, 4 yıl içinde daha kendi dünya görüşleri olmayan küçücük çocuklara mahalle baskısıyla belli bir kıyafet şeklini dayatmaktır. Gereksiz işlerde Türkiye'yi germe noktasında bu kılık kıyafet konusunda da küçücük çocuklara farklı bir uygulama baskısı yönünde atılmış bir adım olarak görüyorum. Yanlıştır. Tek tip insan yetiştirmek istiyorlar. Aslında tek tip kıyafetten kurtulunmuş gibi görünmesine rağmen tek tip kıyafete yönlendiriyor.4+4+4 ile zaten eğitim birliğimiz delinmiştir. Eğtime yapılabilecek en büyük kötülük yapılmıştır. Hiç kimse dinini öğrenmeye karşı değil. 4 Yıllık eğitimden sonra öğrencilerin başı boş kalması, temel eğitimin kısalmasıdır asıl sorun."
"Ana gündem maddelerinin tartışılmasını engellemek için yapay gündem maddeleri yaratılarak halkın bunu görmesi engelleniyor. Mesela "Muhteşem Yüzyıl" dizisi hakkındaki ahkam kesme de buna dahil. Dış politika ve iç politika ile ilgili konuşulacak çok şey var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.