Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı - İstanbul 2012

Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı - İstanbul 2012

'Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı - İstanbul 2012' konferansı 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Kampüsü'nde düzenlenecek.

 

Tüm resmi okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinde örgün ve yaygın eğitim veren okulların "İdari İşler/Uygulamalar, Halkla İlişkiler ve İletişim, Kaynaştırma ve Özel Eğitim, Öğrenme-Öğretme Etkinlikleri, Öğretmen-Yönetici-Öğrenci-Veli-Tedarikçilerin Uygulama Modelleri, Erken Çocukluk Eğitimi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik ve Mesleki Eğitim" kategorilerinde başvuracağı "Eğitimde İyi Örnekler - İstanbul 2012" konferansı eğitim-öğretim paydaşlarının geliştirdikleri örnekleri birbirleriyle paylaşmalarına ve birbirlerine model teşkil etmelerine imkân sağlamayı hedeflemektedir. Başvuruların 19 Mart 2012'de başlayıp 6 Nisan 2012'de sona ereceği "Eğitimde İyi Örnekler - İstanbul 2012"nin başvuruları www.istanbuliyiornekler.com adresi üzerinden yapılacak. İstanbul ilinde eğitim veren okulların katılabileceği "Eğitimde İyi Örnekler - İstanbul 2012" konferansı sunulan iyi örneklerin "paylaşımda sunulmak üzere" geliştirilmesi değil, "eğitim sürecinde bir eksikliğe yanıt vermek/eğitim sürecinde bir gelişim sağlamak" için geliştirilmektedir. Konu ile ilgili soru, görüş ve düşünceler için [email protected] adresi ile iletişime geçiniz.

Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı Süreç Takvimi

Katılımcı Başvuru Tarihleri: 19 Mart - 06 Nisan 2012
İzleyici Başvuru Tarihleri: 19 Mart - 08 Mayıs 2012
Çalışmaların İl Değerlendirici (Hakem) Kurulu Tarafından Değerlendirilmesi: 09 - 20 Nisan 2012
Ön Elemeyi Geçen Çalışmaların İl Seçici Kurulu Tarafından Değerlendirilmesi: 30 Nisan 2012
Sözlü Sunum Yapmaya Hak Kazanan Kişi ya da Kurumların İnternet Üzerinden Duyurulması: 30 Nisan 2012
Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı: 12 Mayıs 2012

Amaç

Eğitim ve öğretim faaliyetleri kapsamında, resmî okul/kurumlarda, kurum içinde ve dışında hayat boyu öğrenmeyi sağlamak, yürütülen faaliyetler sonucunda ortaya çıkan öğrenmek-öğretmek, değişmek-değiştirmek kavramları çerçevesinde iyi örnekleri paylaşmak, bu örneklerden haberdar olmak ve özgün çalışmaları belirleyerek ön plana çıkarıp resmi okul/kurumlarımız tarafından model alınmasını amaçlamaktadır.

Hedefler

  1. Ar-Ge altyapısından yoksun eğitim bölgesi/okulu ya da kurumlarına proje üretme, etkinlik yapma, verimli ve 1. Uygulama sonucunda ortaya çıkan iyi örneklerin Ar-Ge altyapısından yoksun eğitim bölgelerinde (okullar-kurumlar) yaygınlaştırılarak uçların birleştirilmesine imkân sağlanması.
  2. Eğitim öğretim sürecinde kuruma katkı sağlayan, hizmet sunan paydaş ve tedarikçilerin sundukları hizmet kalitesinin artırılması.
  3. Öğrenci, öğretmen, yönetici, veli ve tedarikçilerin kendilerini geliştirmeleri ve eğitim öğretim faaliyetleri boyunca daha iyi örnekler ortaya koyabilmeleri doğrultusunda motive edilmeleri.
  4. Farklı ve yeni uygulamaları ortaya çıkararak, insan kaynaklarından maksimum düzeyde istifade edilmesi, kamu kaynaklarının doğru ve verimli kullanılmasının sağlanması.
  5. Okul aile birliği, mezunlar derneği, STK'lar gibi okula gönüllü hizmet eden kurumların çalışmalarının doğru yönlendirilmesi, eğitime katkı düzeylerinin yükseltilmesi.
  6. Okul/kurum yardımcı personeli ve okul/kurumun tedarikçilerinin okul/kuruma daha fazla katkı sağlamalarının yolunun açılması.
  7. İyi örneklerin tüm İstanbul'da uygulanarak yaygınlaşmasının sağlaması.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.