Eğitimde İyi Örnekler: Kalecik Anadolu Lisesi

Eğitimde İyi Örnekler: Kalecik Anadolu Lisesi

Eğitimde İyi Örnekler: Kalecik Anadolu Lisesi

TurkiyeEgitim.Com olarak, geçtiğimiz dönemde başlattığımız "Eğitimde iyi örnekler" projemiz devam ediyor. 

Proje çerçevesinde, eğiitmde önemli başarılar elde etmiş eğitim kurumları ve bu eğitim kurumlarının yaptıkları çalışamalar hakkında bilgi veriyoruz. 

Bu sefer ki konuğumuz: Ankara Kalecik Anadolu Lisesi.

Okul müdürü genç ve lider bir isim: Fatih Özdemir.

Müdür yardımcısı Muhammet Kaya. 

Genç ve dinamik bir öğretmen kadrosu var. 

İşte okulda yapılan çalışmalardan bazıları;

5.20130127235256.jpg

 

FATİH PROJESİ OKULUMUZDA

Tüm Türkiye çapında FATİH projesi olarak adlandırılan uygulama okulumuzda hayata geçti. Derslerin daha verimli işlenmesi amacıyla okulumuzun tüm sınıfları AKILLI TAHTA ile donatıldı. Hem öğrencilerin hem öğretmenlerin daha verimli bir şekilde çalıştıkları akıllı tahta sistemi Kalecik Anadolu lisesinin tüm sınıflarında faal bir şekilde çalışmakta. Derslerin daha keyifli ve verimli işlendiği akıllı tahtalarda öğrenciler hem görsel hem, hem de işitsel verilerden yararlanarak ders işlemekteler. Yerinde görme imkânı bulamadıkları coğrafi yapıları, yapamayacakları deneyleri, tanışma fırsatı bulamayacakları yazarları okulumuz sınıflarında akıllı tahta sayesinde görüp tanışacaklardır. 

 

6.20130127235317.jpg

KÜTÜPHANEMİZ YENİLENDİ

        İlçemizin en eski okullarından olan Kalecik Anadolu Lisesi’nin Kütüphanesi yenilendi. Okul müdürümüz Fatih Özdemir’in çabalarıyla yeni çehresine kavuşan kütüphanemiz tüm öğrencilerimizin ve ilçe halkının kullanımına açıldı.

       Zemini yenilenen kütüphanemizde eski raf sistemi kaldırılarak yeni, modern dolaplar kurulmuştur. Böylece kitapların dış etmenlerin zararından korunması planlanmıştır. Daha önce beton bir zemine sahip olan kütüphanemiz; şimdi ise laminat parke döşenerek daha temiz, ferah ve daha konforlu bir görünüm almıştır.  Kütüphanemizde yapılan yeniliklerden bir diğeri ise internet erişimi getirilmesidir. Öğrencilerimiz araştırmalarını dilerlerse kütüphanemizde internet aracılıyla daha kolay ve daha zevkli bir şekilde yapmaktadırlar.

      Milli Eğitim bakanlığının tavsiye ettiği 100 temel eser, güncel eserler ve araştırma kaynakları ile zengin yelpazesiyle kütüphanemiz tüm öğrencilerimiz ve Kalecik halkına hizmet etmek amacıyla hizmete açılmıştır. 

7.jpg

 

KESİNTİSİZ  İNTERNET KULLANIMI

   Bilgisayar sınıfımızda son model bilgisayarlar projeksiyon cihazları ve bilgisayar çevre birimleri bulunmaktadır. Bazı dersler; özellikle bilgisayar ve yabancı dil dersleri  belirli ve gerekli görüldüğü zamanlarda bilgisayar sınıfında işlenerek, materyal zenginliği ve içerik zenginliği sağlanmakta, bu da dersleri daha zevkli ve verimli hale getirilmektedir. Teknolojide 21 yüzyılı yakalamış Kalecik Anadolu Lisesi Bilgisayar Sınıfı tüm Kalecik Halkının hizmetine açıktır.

image004.20130127235410.jpg

 

KALECİKLİLER’İN BULUŞMA YERİ : KALECİK ANADOLU LİSESİ KONFERANS SALONU

     Fiziksel-Teknik bakımdan revize edilip, modern görünümüne kavuşmuş olan, içerisinde son teknolojilerle donatılmış ses-görüntü sistemleri bulunduran Kalecik Anadolu Lisesi Konferans Salonu,  sadece İlçe Milli  Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okul ve kurumlara değil aynı zamanda diğer kamu kurum ve kuruluşlarının toplantı ve sosyal  faaliyetlerine ev sahipliği yapmaktadır.Kalecik’te örnek gösterilen bir konferans salonudur.

TurkiyeEgitim.Com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum