Eğitim tarihini yazanlar bizi hayırla yad eder

Eğitim tarihini yazanlar bizi hayırla yad eder

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Eğitim tarihini yazanlar bir elimizle şeytan taşlayıp bir elimizle ibadet ettiğimiz halde, bizim yaptıklarımızı herhalde hayırla yad edeceklerdir.

 

Çelik, Yalova merkeze bağlı Kadıköy beldesinde bulunan bir otelin konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte, Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı dönemde yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.
 
Eğitim için yapılacak daha çok iş olduğunu kaydeden Çelik, şöyle devam etti: "Ben fırtınalı bir zamanda, okyanus dalgalarının gemiler batırdığı bir dönemde Milli Eğitim Bakanı oldum. Sayın Ahmet Necdet Sezer, bir muhalefet partisinin genel başkanı gibi bize muamele ederdi. Kararname gönderirdik, 5 ay orada beklerdi, sonra geri gönderirdi. Hiçbir açıklama yapmadan. Efendim, Anayasa Mahkemesi, akla ziyan icraatlara imza atıyordu. Kanun çıkarırdık, Sayın Sezer bize iade ederdi, bir daha çıkarırdık, Anayasa Mahkemesi'ne gönderirdi orada iptal edilirdi. Danıştay bizi çalıştırmamaya ahdetmişti. Yargıtay, benim bürokratları içeri atmak için akla, hayale gelmez entrikalar peşindeydi. Benim o dönemki müsteşarım Sayın Necat Birinci'nin peşinden devam eden 10'larca dava var. Sivil ve askeri bürokrasiden oluşan bir vesayet sistemi vardı. YÖK başka bir âlemdi, Üniversitelerarası Kurul başka bir âlemdi. Burada öğretim görevlisi hocalarımız var onun ne olduğunu bilirler. Sendikalar bir taraftan, Meclis içi muhalefet bir taraftan. Medyada 3 günün 2'sinde benim aleyhime bir manşet yoksa ‘hiçbir şey yoktur' derdik biz. ‘Güllük gülistanlık' derdik biz. Böyle bir dönemde biz bu işleri yaptık arkadaşlar."
 
Konuşmasına bir fıkra anlatarak devam eden Çelik, "Temel hacca gitmiş. Dönüşte ‘Temel ne yaptın?' demişler. ‘Büyük şeytanı taşladım, sonra ortanca, sonra da küçük şeytanı taşladım' demiş. ‘Başka bir şey yapmadın mı?' diye sormuşlar. ‘Şeytan taşlamaktan ibadete vakit kalmadı ki' demiş. Eğitim tarihini yazanlar bir elimizle şeytan taşlayıp bir elimizle ibadet ettiğimiz halde, bizim yaptıklarımızı herhalde hayırla yâd edeceklerdir. Bu herkes biliyor." dedi.
 
www.turkiyekamu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.