Eğitim-Sen HDP'ye Sahip Çıktı

Eğitim-Sen HDP'ye Sahip Çıktı

Bugün yaşanan gözaltı ve tutuklama kararlarına bir açıklama da Eğitim-Sen'den açıklama geldi. Yapılan açıklama...

Bugün yaşanan gözaltı ve tutuklama kararlarına bir açıklama da Eğitim-Sen'den açıklama geldi. Yapılan açıklama...

7 Haziran seçimleri öncesinde başlayarak, 1 Kasım seçimlerine giden süreçte bombalı saldırıların hedefi olan, genel merkezinden il ve ilçe bürolarına kadar organize ve sistematik linç eylemlerinin hedefi olan, baraj altında kalması için her türlü kara propagandaya maruz kalan ama tüm bunlara rağmen yaklaşık 6 milyon seçmenin oyunu alan Halkların Demokratik Partisi eş başkanları ve milletvekilleri gece yarısı gözaltına alındı!

Hırsızlıkları, yalanları, savaş ve katliam politikaları gözler önüne serilenler korunup, görevde yükselmeleri sağlanırken, HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 12 milletvekili, tüm toplumun gözü önünde yaptıkları konuşmalar ve eylemleri nedeniyle gözaltına alındı!

AKP, yıllarca suç ortaklığı yaptığı cemaatten öğrendiği tüm hünerleri bir bir sergileyerek, siyasi operasyonlarının ardındaki temel niyeti gizlemeye çalışıyor! Polis fezlekeleriyle başlayan, yargı kararlarıyla sonuçlandırılan ve havuz medyasının kara propagandasıyla yürütülen bu operasyonlarda artık mızrak çuvala sığmıyor!

AKP, Türkiye siyasi tarihinin en karanlık sayfalarını hızla dolduruyor! 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından etrafa yağdırdığı tehditlerin izinde kararlılıkla yürüyor! İzlediği düşmanlaştırma ve savaş politikasıyla bu topraklara rüzgar ekiyor! Rüzgar eken fırtına biçer sözüne aldırış etmeden, Türkiye’yi içinden çıkılmaz bir kaosa sürüklüyor; savaşa, şiddete, umutsuzluğa kök saldırmak istiyor!

Soma’da işçileri tekmeleyenler, 10 Ekim’de istihbarat gizleyenler, gözünü rant bürüyenler, yaşam alanlarını cehenneme çevirenler, kendi çocuklarına gemicikler, emekçilerin çocuklarına ölümü reva görenler koltuklarında daha rahat oturmak için, iktidarlarını korumak için muhalif tüm kesimlere kılıç sallıyor!

Bu nedenledir ki gerçekleştirilen bu gözaltılarla sadece milyonlarca seçmenin iradesi gasp edilmiyor, kurulan milli cephe dışında kalanlara, milli iradeden sayılmayanlara yaşam hakkı tanınmayacağı ilan ediliyor! Siyasi bir kırım gerçekleştiriliyor!

Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki, bugün bu gidişata güçlü şekilde dur denilmediği takdirde yarın çok geç olacaktır! Sessiz kalan, tepkisiz kalan herkes yarın faşizmin soğuk ellerinde kendini bulacaktır! Emekten, demokrasiden ve barıştan yana olan herkesi bu gidişata dur demeye ve demokratik tepkilerini göstermeye davet ediyoruz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum