Eğitim Müfettişleri Rotasyon Davasına Yargıdan Red

Eğitim Müfettişleri Rotasyon Davasına Yargıdan Red

Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası yaptığı açıklamada, eğitim müfettişerine uygulanan 8 yıllık rotasyon davasında Yürütme Durdurulmanın red edildiğini sendika olarak buna itiraz edeceklerini duyurdu.

Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası'nın açıklama metninde,

HAKSIZ OLARAK UYGULANAN VE BİNLERCE MESLEKTAŞIMIZIN MAĞDUR OLMASINA NEDEN OLAN 8 YIL ROTASYONUYLA İLGİLİ AÇILAN BİREYSEL DAVALARLA İLGİLİ VERİLEN YD KARARINA İTİRAZ EDECEĞİZ


Değerli Meslektaşlarımız ;

Sendikamızın Danıştay nezdinde 8 Yıl Aynı İlde Çalışan Meslektaşlarımızın atamalarıyla ilgili açtığı dava ile ilgili kararının 17.11.2011 tarihinde tebliğ için postaya verildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Ama karar henüz tarafımıza tebliğ edilmediğinden sonucun ne olduğu hakkında sizlere kesin bir bilgi verememekteyiz. Kararın olumsuz olması durumunda karara itiraz edilecektir.İtiraz için gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır.

Bunun yanında 17.11.2011 tarihi itibarıyla birçok meslektaşlarımızın bireysel olarak açtıkları davalarla ilgili "Uyuşmazlığın niteliğine ve davanın durumuna göre olayda 2577 sayılı idari Yargılama Usulü Kanunu'nun 4001 Sayılı Yasa ile değişik 27. maddesinin 2. fıkrasında sayılan koşullar gerçekleşmemiş olduğundan yürütmenin durdurulması isteminin reddine oy birliğiyle karar verilmiştir" şeklinde verilen kararlar Sendika Avukatımıza tebliğ edilmeye başlanmıştır. Red verilen kararlara itiraz edilecektir.Bu itiraz süresi de tebliğ tarihinden itibaren 7 Gündür.Bu nedenle açtığı bireysel davada red kararı verilen meslektaşlarımızın itiraz etme konusuyla ilgili olarak Avukatımız Esmani KIRMIZI ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. Bilgilerinize sunarız.

Bireysel Açılan davalarla ilgili YD red kararını görmek için tıklayınız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.